Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Oktatás és kivándorlás

Oktatás és kivándorlás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Dr. Vadai Ágnes, DK alelnök, országgyűlési képviselő volt a legutóbbi vendége a Gyöngyösi Demokrata Klub lakossági fórumának. A szakember az aktuális országos politikai helyzetről, valamint a Sokak Magyarországa vitaanyagról tartott előadást. Elmondta: lényegi változásra lenne szükség hazánkban, az szociális ellátástól kezdve az egészségügyi szolgáltatásokon át. Az oktatás és a kivándorlás helyzete is mondandója középpontjában állt.

Olyan Magyarországot szeretnénk, ahol jó élni, és jó hazajönni – mondta dr. Vadai Ágnes, DK alelnök, a közelmúltban tartott Gyöngyösi Demokrata Klub lakossági fórumán, aki főként az aktuálpolitikai kérdéskört járta végig, ezen belül is kivándorlást, egészségügyi és oktatási helyzetet emelte ki.

– Rengetegen elhagyták az országot, nem csak új munkahelyet találtak maguknak, hanem a legnagyobb bánatunkra új hazát is, és ez az igazán fájó pont, nem nagyon látszik az, hogy mondjuk, őket haza lehetne csábítani bármilyen programmal. És pont azért, mert ha nézzük az egészségügyet, ha nézzük a szociális juttatásokat, ha nézzük az oktatást, akkor mindenhol azt látjuk, hogy káosz van. Nem az embereket szolgáló rendszer van, hanem valami összevisszaság van – fogalmazott.

Magyarországon naponta egy orvos, és három szakápoló hagyja el a pályát és az országot – így pedig nagyon nehéz gyógyítani – vallja az országgyűlési képviselő. A Demokratikus Koalícióban a Sokak Magyarországa programmal azt célozzák meg, hogy ezen a területen is gyökeres változás legyen – tette hozzá.

További céljuk, hogy az oktatás területén is fejlesztések történjenek.

– Mi azt szeretnénk, hogy középiskolában, kéttannyelvű legyen az oktatás, hogy mindenki tanuljon meg 18 éves korára legalább egy nyelvet, idegen nyelv nélkül nem lehet boldogulni szerintem. Aki a virtuális, digitális világban van, facebooktól, twitterig, az látja, hogy rengeteg az idegen nyelvű információ, ami nagyon hasznos lehet például munkakeresésénél is. És a másik terület, ahol ellentétben a jelenlegi miniszterrel, mi nagyon szorgalmazzuk a digitális fejlődést – sorolta.

Vadai Ágnes országjáró körútjának egyik állomása volt Gyöngyös.


Az Aktuális napi hírei (2016-05-12 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság