Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Oktatás és kivándorlás

Oktatás és kivándorlás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Dr. Vadai Ágnes, DK alelnök, országgyűlési képviselő volt a legutóbbi vendége a Gyöngyösi Demokrata Klub lakossági fórumának. A szakember az aktuális országos politikai helyzetről, valamint a Sokak Magyarországa vitaanyagról tartott előadást. Elmondta: lényegi változásra lenne szükség hazánkban, az szociális ellátástól kezdve az egészségügyi szolgáltatásokon át. Az oktatás és a kivándorlás helyzete is mondandója középpontjában állt.

Olyan Magyarországot szeretnénk, ahol jó élni, és jó hazajönni – mondta dr. Vadai Ágnes, DK alelnök, a közelmúltban tartott Gyöngyösi Demokrata Klub lakossági fórumán, aki főként az aktuálpolitikai kérdéskört járta végig, ezen belül is kivándorlást, egészségügyi és oktatási helyzetet emelte ki.

– Rengetegen elhagyták az országot, nem csak új munkahelyet találtak maguknak, hanem a legnagyobb bánatunkra új hazát is, és ez az igazán fájó pont, nem nagyon látszik az, hogy mondjuk, őket haza lehetne csábítani bármilyen programmal. És pont azért, mert ha nézzük az egészségügyet, ha nézzük a szociális juttatásokat, ha nézzük az oktatást, akkor mindenhol azt látjuk, hogy káosz van. Nem az embereket szolgáló rendszer van, hanem valami összevisszaság van – fogalmazott.

Magyarországon naponta egy orvos, és három szakápoló hagyja el a pályát és az országot – így pedig nagyon nehéz gyógyítani – vallja az országgyűlési képviselő. A Demokratikus Koalícióban a Sokak Magyarországa programmal azt célozzák meg, hogy ezen a területen is gyökeres változás legyen – tette hozzá.

További céljuk, hogy az oktatás területén is fejlesztések történjenek.

– Mi azt szeretnénk, hogy középiskolában, kéttannyelvű legyen az oktatás, hogy mindenki tanuljon meg 18 éves korára legalább egy nyelvet, idegen nyelv nélkül nem lehet boldogulni szerintem. Aki a virtuális, digitális világban van, facebooktól, twitterig, az látja, hogy rengeteg az idegen nyelvű információ, ami nagyon hasznos lehet például munkakeresésénél is. És a másik terület, ahol ellentétben a jelenlegi miniszterrel, mi nagyon szorgalmazzuk a digitális fejlődést – sorolta.

Vadai Ágnes országjáró körútjának egyik állomása volt Gyöngyös.


Az Aktuális napi hírei (2016-05-12 )

Tovább az archívumra