Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gondatlanságból elkövetett emberölés

Gondatlanságból elkövetett emberölés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen a múlthéten meghalt gyöngyösi kisgyermek ügyében. Úgy tudjuk, a csontsoványra fogyott, másfél éves kislány mindössze 3 kg volt, csütörtökön hunyt el. Dr. Molnár Márta helyettes megyei tisztifőorvos arról tájékoztatta televíziónkat, hogy a területi védőnő korábban többször is próbált bejutni a családhoz, de mindhiába.

Információk szerint, csütörtökön a reggeli órákban hunyt el a gyöngyösi kislány, azonban szülei csak délután értesítették a mentőket.

– A kiérkező eset kocsi valóban holtan találta ezt a kisgyermeket, a vizsgálat során úgy észlelték, hogy a biológiai halál biztos jelei már megjelentek, ezért újraélesztésnek nem volt értelme – mondta el Csathó Mónika, az Országos Mentőszolgálat megyei szóvivője.

A Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályához a legelső bejelentés a halálesetet követően érkezett – mondta dr. Molnár Márta helyettes megyei tisztifőorvos.

– Pénteken, a reggeli órákban szereztünk tudomást a járási vezető védőnőktől erről a sajnálatos eseményről. Ennek megfelelően a kolléganőim a megyei vezető védőnő, illetve a járási vezető védőnő is a helyszínre sietett és kivizsgálást kezdtek el a területi védőnő munkáját illetően – mondta el. Hozzátette: a területi védőnő korábban többször is próbált bejutni a családhoz, de hiába.

– A család sem a várandóság, sem pedig a gyermek születése után nem vette igénybe a védőnői ellátást, arról konzekvensen lemondott, illetve visszautasította azt a védőnő többszöri próbálkozása ellenére is. A védőnő nem tehetett mást, ezt dokumentálta, illetve a hivatalos jelzőrendszeren keresztül, jelzéssel élt a gyermekvédelmi szolgálat felé – részletezte.

A Heves megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt folytat nyomozást.

Úgy tudjuk, hogy nagyobbik, 4 éves körüli gyermeküket, a gyámhivatal elvette a családtól, azonban a Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóját nem értük el. A kislány halálának oka a boncolási eredményeket követően derül ki – tájékoztatott a rendőrség.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság