Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pünkösdi családi nap

Pünkösdi családi nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ünnepi istentisztelet, beszélgetések és játékos családi programok várták a gyöngyösi református gyülekezet tagjait pünkösd hétfőn. A mátrafüredi rendezvény keretein belül többen is csatlakoztak a gyülekezethez és voltak olyanok is, akik ott erősítették meg hitüket.

Úrvacsorát tartanak a gyöngyösi református gyülekezet tagjai ünnepi istentiszteletén. A pünkösd kiemelt jelentőséggel bíró keresztény ünnep, ugyanis hitük szerint a Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra.

– Azért jelentős ez nekünk, mivel ilyenkor átéljük, hogy napról napra szaporodik a gyülekezetünk az üdvözülőkkel. Ennek a földi látható formái, hogy ilyenkor szolgáltatjuk ki a sákramentumokat. Egy keresztség kiszolgáltatásával kezdődött a napunk, négyen kapták meg – egy családban négy gyerek – a keresztség sákramentumát – mondta Kenyeressi Károly református lelkész.

A gyöngyösi református gyülekezet ilyenkor családi napot tart. Ennek és az ünnepi istentiszteletnek is évek óta a mátrafüredi Erdészeti Szakközépiskola ad otthont.

-A gyerekeknek egész nap folyamatosan foglalkozást tartanak hitoktatóink, csoportbeszélgetésekkel folytatódik tovább az istentisztelet, majd egy közös ebéd lesz, amelyet a gyülekezet tagjai készítenek – sorolta a lelkész.

László Krisztián és 2 társa a nap folyamán konfirmált, ezért számukra is különös jelentőséggel bírt az idei pünkösd hétfő. Sokat készültek erre a napra.

– Itt hitmegerősítésről lenne szó, lesz egy áldás és a lelkipásztorunk tulajdonképpen megerősíti a hitünket. Meg kellett tanulnunk rengeteg szöveget, már volt az előző héten is egy hitmegerősítő tanfolyam és ott volt egy vizsga – mesélte.

Ez a nap tehát a lelki elmélyülés mellett a kikapcsolódásra is lehetőséget nyújtott, valamint arra is, hogy a családok minőségi időt tölthessenek együtt.


Tovább az archívumra