Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vizsgálati eredmények

Vizsgálati eredmények

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tragikusan elhunyt gyöngyösi kislány miatt indított vizsgálat eredményeiről tartott sajtótájékoztatót a Heves Megyei Kormányhivatal Egerben. A jelenlegi információk szerint a védőnő szempontjából már lezárták a vizsgálatot, a háziorvost érintő vizsgálatok viszont még tartanak. Kiderült továbbá az is, hogy a nagyobbik kislányt a nagyszülőknél helyezték el ideiglenesen, ám az ő esetükben is vizsgálatokat indítottak el. A későbbiekben akár el is vehetik tőlük a felügyeleti jogot.

A védőnőtől több jelzés érkezett a gyermekjóléti központhoz, ezt követően többször szerették volna felvenni a kapcsolatot a családdal, ez azonban eredménytelennek bizonyult – mondta a sajtótájékoztatón, Mentuszné dr. Terék Irén Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály-vezető. Hozzátette: a járási hivatal felé is jelzéssel éltek, és többször tettek védelembe vételi javaslatot.

– Mind a két gyerek, akiket a szülők háztartásukban neveltek, vagy az ő háztartásukban volt, a Kincső és a Kiara tekintetében is tettek jelzéseket és részben tettek javaslatot védelembe vételre, és együtt folyt 2015 elejétől a Kincső ügyében több védelembe vételi eljárása a gyámhivatalnál, és folyt a Kiara ügyében, rögtön a születése után, a védőnő jelzése alapján – sorolta. Hozzátette azt is: a nagyszülők felelőssége egyelőre kérdőjeles, és az is, hogy a nagyobbik gyermek náluk maradhat-e.

Senki nem tett a jelzőrendszeri tagok közül javaslatot a gyermekek családból való kiemelésére, ezért védelembe vételi eljárások folytak le, ebben a tekintetben tehát nem mondható a gyámhivatal passzívnak – hangzott el a tájékoztatón.

A gyermeket ellátó házi gyermekorvos által nyújtott egészségügyi ellátás vonatkozásában a vizsgálat jelenleg is folyamatban van – hangsúlyozta dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott.

– Ott van egy nagyon súlyos érv, mégpedig a gyermeket ellátó orvos véleménye, amely végig azt jelzi, hogy tulajdonképpen kapcsolatot tart a szülőkkel, illetőleg a gyermekkel és úgy látja, hogy a fejlődése nem veszélyeztetett – emlékeztetett.

Az üggyel kapcsolatban a megjelentek elmondták: szeretnék, ha mostantól kötelező lenne a védőoltás beadatása, és a státuszvizsgálatok megléte is, tovább felhívták a figyelmet arra, hogy a jelzőrendszer tagjai mellett, bárki más is jelzéssel élhet a gyámhatóság felé.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság