Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ellátási térkép

Ellátási térkép

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ellátási térkép készült különös tekintettel a nem együttműködő családokra, és megindították a munkajogi felelősség vizsgálatát – áll a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója által küldött sajtóközleményben. A tragédia bekövetkezte után, Maka Piroska azonnal belső vizsgálatot indított, ugyanis a központ szervezeti keretein belül működik a Család és Gyermekjóléti Szolgálat.

A gyermekjóléti szolgálat a családdal az anya harmadik gyermeke kapcsán 2012-ben került kapcsolatba. A tragikus körülmények között elhunyt gyermek 2014 decemberében került a szolgálat látókörébe védőnői jelzés útján- áll a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vizsgálatáról szóló sajtóanyagban.

– A vizsgálat alapján, és itt összecseng a felügyeleti szervi vizsgálat eredményével is, azért követtek el mulasztást a gyermekjóléti szolgálatnál. Konkrétabban kell megfogalmazni a javaslatot, mert ez a feladata, hogy a területen dolgozó szakember, ha gyermeket veszélyeztetettnek látja és veszélyeztetést észlel, ha együttműködő, ha nem együttműködő a család, konkrét javaslattal kell élnie a gyámhivatal felé – fogalmazott Maka Piroska.

Minden esetben jelezte a gyermekjóléti szolgálat, hogy nem tud környezettanulmányt elvégezni, hogy nem tud bejutni a lakásba, de ez ebben ez esetben nem elég, javaslat kell hozzá – hangsúlyozta Maka Piroska.

Fontos volt, hogy létrejöjjön egy ellátási térkép, a gyermekjóléti szolgálat és a gyermekjóléti központ esetében is, továbbá egy vezetői intézkedés, annak érdekében, hogy kivédjék az együtt nem működést.

– Amely 15 napot határoz meg abban, hogy ha a családgondozó, úgy véli, hogy nem együttműködő a család, nem tud bejutni a családhoz, nem is találkozik vele, akkor azonnal jeleznie kell 15 nap elteltével az intézményegység vezetőjének, aki azonnal javaslatétellel él a gyámhivatal felé – mondta.

Az igazgató elmondta: a feltárt hiányosságokra vonatkozóan megindítja a munkajogi felelősség vizsgálatát.


Tovább az archívumra