Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Száz bejelentés a vihar után

Száz bejelentés a vihar után

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem hiába riasztott a Meteorológiai Szolgálat, sok helyen okozott gondot a hirtelen lecsapó vihar és az erős szél tegnap országszerte. Vonatok késtek, pincék áztak el, és rengeteg fa dőlt az utakra. A megyében közel 100 bejelentés érkezett a Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei ügyeletére, a tűzoltók 50 helyszínen intézkedtek. Sok helyen üzemzavar volt a vihar miatt, Detk település egy részén pedig teljes áramszünetet okozott a trafóoszlopba becsapó villám.

A túlfeszültség-gátlót érte villámcsapás, ez azonban a trafót megvédte a további károktól. A nagy vihar hirtelen érte el tegnap térségünket, az ÉMÁSZ szakemberei először Ludason jártak, ahol üzemzavart hárítottak, majd Detkre érkeztek kicserélni a megolvadt szerkezetet. Az itt élők órákra maradtak áram és közvilágítás nélkül.

A szakemberek a hibát elhárították, így a közvilágítást is sikerült visszakapcsolni. Villámcsapás Szilvásváradon is gondot okozott, ott egy hétvégi ház gyulladt ki. A tüzet két óra alatt fékezték meg. A megyei munkálatokban azonban nem csak tűzoltók vettek részt.

– Önkéntes tűzoltók is avatkoztak be több helyszínen, a horti és a szilvásváradi önkéntesek, valamint az Agria speciális mentő és tűzoltócsapat szakemberei is több kárfelszámolást is végeztek – mondta el Antal Erika, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A vihar legfőképp a hatvani és a bélapátfalvai járást érintette. A bejelentések túlnyomóan kidőlt fákról szóltak, amelyek úttestre, vezetékekre, személyautókra vagy épületekre dőltek, de az esetek során személyi sérülés nem történt.


Tovább az archívumra