Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megújult iskola

Megújult iskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ünnepélyes szalagvágással adták át a Felsővárosi Általános Iskola új tornatermét. Az európai uniós beruházás mellet az intézmény udvara, a kápolnaépülete és a szabadtéri sportpályája is megújult. A beruházás több mint két év alatt, mintegy 385 millió forintból valósult meg.

Ünnepélyes szalagvágással adták át az új tornatermet a Felsővárosi Általános Iskolában. A jelenlegi és a volt városvezetés is jelen volt az elkészült beruházás átadóján. Hiesz György polgármester beszédében megköszönte az annak idején elkezdett 385 millió forintos projektet.

A mindennapos testnevelés bevezetése miatt kellett egy új tornaterem építeni – kezdte beszédében Horváth Zoltánné, az intézmény igazgatója, aki hozzátette a beruházás nem csak egy teljesen új, akadálymentesített tornaterem és a hozzá kapcsolódó öltözők építését foglalta magába, hanem az iskola udvarának teljes újjáépítését, a több mint százéves kápolna felújítását is, ami több funkciót is betölt.

A munkák még 2013 júliusában kezdődtek és több csúszás után fejeződtek be, idézte fel beszédében a városvezető.

A beruházás részeként a kültéri sportpálya új burkolatot és világítási rendszert kapott. A felújított udvarra játszótéri eszközök, készségfejlesztő játékok kerültek.


Tovább az archívumra