Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fontos döntések előtt

Fontos döntések előtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítése és a meglévő térfigyelő kamerahálózat kibővítése, új temetőrendelet és országzászló állítás. A pártok frakcióvezetői a képviselőtestületi ülést megelőzően, Döntés előtt című műsorunkban ismertettek néhányat a legfontosabb napirendre kerülő témák közül.

A rendszámfelismerő funkcióval is rendelkező térfigyelő kamerarendszer kiépítése és a meglévő hálózat bővítése visszatérő témája a képviselőtestületi üléseknek. A hosszú hónapok óta húzódó fejlesztés megvalósítása jelentősen növelhetné a városban élők biztonságérzetét. A már meglévők mellé 11 rendszámfelismerő és 25 új térfigyelő kamerát telepítenének.

– Én úgy gondolom, hogy most sikerült annyira felpörgetni a gépezetet, hogy most úgy állt össze az előterjesztés, hogy elfogadható lesz a testületnek. Tényleg egy 43 millió forintos közbeszerzést fogunk kiírni és reményeink szerint ez a 60 db-os kamerarendszer most már tényleg teljes mértékben működni fog a városban és tényleges biztonságérzetet nyújt majd a város lakóinak – fogalmazott Kiss Tivadar.

Amennyiben minden a tervek szerint halad, az ősz folyamán helyükre is kerülhetnek az új kamerák. Egy másik régóta tárgyalt téma a temetőrendelet. A testület egy közelgő határidő miatt ezúttal már nem halogathatja tovább a döntéshozatalt.

– Ahhoz, hogy a Városgondozási Zrt.-t felhatalmazzuk a temetőn belüli temetkezési szolgáltatásokra, ahhoz ezt önkormányzati rendeletben kell rögzíteni. A temetőről szóló törvény erre lehetőséget ad. Ez a legsürgősebb pontja a rendeletnek, hogy ezt meghozzuk, mert 2016 július 1-én lépne ez a rendelkezés hatályba – mondta el dr. Végh Attila.

Az országzászló megépítéséről is többször tanácskozott már a képviselő-testület. Most újra a grémium elé kerülnek a helyszínválasztással és az emlékmű formájával kapcsolatos kérdések.

– Mi úgy gondoljuk, hogy ha ezt az országzászlót vissza szeretnénk adni Gyöngyösnek, akkor az legyen az eredeti helyszínen az eredeti formájában az eredeti felirattal. Ez nem zárja azt ki, hogyha nem lesz megszavazva, akkor mi a Hanisz teret nem fogjuk támogatni – mondta Faragó Tamás.

Az eddigi tapasztalatok alapján a képviselők most is hosszú vitára készülnek a témával kapcsolatban. Az emlékművet 2017. június 4-ére, a trianoni emléknapra szeretnék átadni.


Tovább az archívumra