Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyári napközis tábor

Nyári napközis tábor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Öt hetes nyári napközis tábort szervez idén is a Gyöngyösi Önkormányzat, főként azon gyerekek számára, akiknek nyári felügyeletük nehezen megoldott. Közel 90, 7 és 12 év közötti általános iskolás gyermek vehet részt idén a táborban. A programok között szerepel például az állatkert, múzeum, vagy könyvtár-látogatás, és ismeretterjesztő előadások is a rendőrség jóvoltából. Az önkormányzat mintegy 3 millió forintot különített el erre a célra.

Már megtörténtek az összesítések a nyári napközis tábort illetően, 82 gyermek már biztosan részt vehet a programokon, de plusz 10 fő jelentkezését még várják – mondja dr. Horváth Gábor, igazgató, aki hozzátette: 7 és 12 év közötti általános iskolásoknak szól ez e lehetőség, és idén a Felsővárosi Általános Iskola adja a helyszínt.

Több turnusban, hetente két csoportba foglalkoznak majd a gyerekekkel, mindegyik csoporthoz egy-egy pedagógus is csatlakozik, valamint tavaly óta védőnők is erősítik a táborozók csapatát. Jellemzően 1,2,3 hetet vesznek igénybe a szülők, és egy napra 585 forintot kell fizetni.

A színes programok sokasága mellett az 5 hét alatt gyalogos-kerékpáros KRESZ-ről tartanak majd előadást a rendőrök, egészségügyi témában pedig a védőnők, de kézműves programok is lesznek és az állatkertbe is ellátogatnak majd a táborozók.


Tovább az archívumra