Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városi véradónap

Városi véradónap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 200-an mentek el vért adni a kétnapos Nyári Véradásra. A szervezők, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezete, ilyenkor még nagyobb hangsúlyt fektet a véradás fontosságára, hiszen sokan nyaralni, vagy szabadságra mennek, így ebben az időszakban gyakran vérhiány keletkezik, pedig nagy szükség lenne rá.

Ma délig már csaknem kétszázan jelentek meg a Városi Véradó Napon, hogy segítsenek másokon. A 2 napos akció már a második ebben az évben. Két véradás között minimum 56 napnak kell eltelni – mondja a szakember, aki hozzátette: ez a nyári időszak a legrizikósabb véradás szempontjából, ugyanis sokan ilyenkor mennek szabadságra vagy nyaralni.

– A nyárköszöntő városi véradásunk pontosan azért nagyon fontos, mert ilyenkor nyáron egy kicsit még nehezebb véradásra bírni az embereket, illetve ilyenkor azért sajnos több baleset is elő szokott fordulni. Most jelen pillanatban a 2 napnak még nincs teljesen vége, de már 193 véradónk jött el, ami óriási dolog, nagy szervezői munka is áll mögötte, de mindenképpen azt tükrözi, hogy az emberek jók és segíteni akarnak – fogalmazott Liszkainé Aradi Mária, a Vöröskereszt helyi vezetője.

A Művelődési házban megrendezett véradáson ezúttal 10 első véradó is volt. István viszont nem az ő táborukba tartozik, ugyanis több mint 70 x segített már másokon.

Ez alkalommal a véradóknak lehetőségük volt megvizsgáltatni szemüket is.

– Próbálunk most a szűrésre is különös hangsúlyt tenni, hiszen fontos nekünk a véradóinknak az üdülés, pihenése és az egészsége is. Ingyenes látásvizsgálat van, üdülési hozzájárulási vásárlási utalványt is tudunk most pluszban adni, illetve voltak cégek, akik mellénk álltak és plusz kedvezményekkel, ajándékokkal kedveskedtek a véradóknak – sorolta Liszkainé Aradi Mária.

Fontos tudni, hogy minden pénteken 9 és 10 között a kórházban is van lehetőség véradásra – hangsúlyozta a területi vezető.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság