Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismerjük meg Trianont!

Ismerjük meg Trianont!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Mit tennél, ha egy nap arra ébrednél” elnevezéssel hagyományosan idén is kampányt indított a Jobbik Ifjúsági Tagozata a Trianoni megemlékezéseket megelőzően. Az akció célja, hogy minél jobban megismerjék Trianon következményeit, és kifejezzék szolidaritásukat a határon túl élő magyarokkal. A Jobbik IT tavaly egy trianoni vándorkiállítást szervezett oktatási intézményekben, idén pedig szórólapokkal szerették volna jelezni: június negyedike nemzeti gyásznap.

Országszerte közel 40 ezer szórólapot, Gyöngyösön is több száz kiadványt osztott szét a Jobbik Ifjúsági Tagozata. Június negyedikét megelőzően már hagyományosan indított kampányt a Jobbik IT, hogy kifejezzék szolidaritásukat a határon túl élő magyarok felé, és még inkább megismertessék a lakosokkal a trianoni történéseket.

– Gyöngyösön két helyszínen települtünk ki, a nagypiacon, illetve itt a nyolcvanasi a kispiacon, gyakorlatilag azok voltak a reggeli tapasztalatok, hogy többen idejöttek és kérdezték, hogy mi ez. Nincs a köztudatban június negyedike, vagy, ha köztudatban van, akkor sajnos egy zavarkép – fogalmazott Bús Árpád Zsolt, az ifjúsági tagozat vezetője.

2010 óta nemzeti összetartozás napja a Trianoni békeszerződés aláírásának dátuma, városunkban két rendezvényt is tartottak. Bús Árpás Zsolt szerint fontos, hogy megértsék az emberek, miért gyásznap június negyedike, ezért kampányukban tavaly Trianoni vándorkiállítást szerveztek oktatási intézményekben, most pedig kitelepüléssel szeretnék erre felhívni a figyelmet.

– Kézdivásárhelyen koholt vádak alapján börtönöznek be magyar fiatalokat, Csíkszeredában levetették a székely zászlót Csíkszereda főterén június negyedikéhez közeledve. Azt gondoljuk, hogy ezek azok a fontos nemzetpolitikai kérdések, amelyet nem csak a mindenkori kormánynak kellene felvállalnia, hanem fontos, hogy az emberekhez is eljusson ez az üzenet – mondta a tagozatvezető.

A Jobbik IT „Mit tennél, ha egy nap arra ébrednél” kampányában igyekeztek sokakkal elbeszélgetni Trianonról, június negyedikén, ahogy a korábbi években pedig gyertyából rakták ki a fővárosi Hősök Terén Magyarország akkori határvonalát.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Méhlegelők - ismeretterjesztő film
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Világörökség - Jászó 
19:06
Reklám
19:09
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság