Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Teleki: nem jó a költségvetés

Teleki: nem jó a költségvetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 2017-es költségvetéssel sok a probléma, így még mindig nem biztosított az előrehaladás az egészségügyben, az oktatásban, és a szociális kérdésekben sem – hangzott el Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselőjének mai sajtótájékoztatóján, aki azt is elmondta, hogy a roma integrációt illetően sem történt változás, mára már egyre előítéletesebbek az emberek.

„Nincs esélyegyenlőség a szegény és a gazdag réteg között, nincs előrelépés az egészségügyet illetően, nincs egy megfelelő ösztöndíjrendszer, a jövő évi költségvetés pedig még mindig nem ezekre összpontosul” – így véli Teleki László, országgyűlési képviselő, aki ma sajtótájékoztatót tartott Gyöngyösön.

– Nem látok esélyt arra, hogy a szegény embereknek a gyerekei azok ki tudnának törni egy középiskola irányába, vagy egy éppen egy felsőfokú oktatás irányába, de az a probléma, hogy még szakmunkások sem tudnak nagyon lenni, pedig nagyon fontos lenne, hogy minél több szakember legyen ebben az országban. Egyik területet sem képviseli a jelenlegi kormány költségvetése – fogalmazott.

A roma integrációt illetően azt mondta: az előítélet és a szegregáció is egyre inkább felerősödik.

– Úgy lehetne kezelni igazán, hogy ha az oktatásba minél több roma fiatal be tudna jutni középiskolába és felsőfokú intézménybe. Mai rendszerbe ezt nem látjuk, ugye 4 alappillér közül a legfontosabb az oktatás helyzete. Nem látjuk, hogy a roma fiatalok nagyon el tudnának menni a felsőfokú intézményekbe. Most nem szeretnék statisztikákat mondani, egyébként vannak erre vonatkozóan, hogy hogy esett vissza az elmúlt 6 évben azoknak a száma, akik el tudták végezni roma körökben a főiskolát, egyetemet – említette.

A sajtótájékoztatón az országgyűlési képviselő hozzátette: üdvözli, hogy 3 éves kortól kötelező az óvodába járás, ugyanakkor szerinte a tankötelezettség 18 évről 16 évre való lecsökkentése óriási problémákat okozhat a jövőben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság