90 év

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Kanzler Józsefné Tresó Ilonát Hiesz György polgármester. Ilonka néni a szállodaiparban, és a vendéglátásban dolgozott, egy gyermeke, egy unokája és egy dédunokája gyakran meglátogatja. Ilona néni jó egészségnek örvend, sokat mosolyog, sokat mozog és nagyon szereti gondozni virágait.

A dédunoka és az unoka gyermekkori képét mutatja az ünnepelt fia. Ilonka néni gyakran nézegeti ezeket a fotókat, szívesen emlékszik vissza élete legboldogabb pillanataira. 90. születésnapja alkalmából Hiesz György polgármester köszöntötte Kanzler Józsefné Tresó Ilonát, aki igen aktív életet élt, és él ma is.

– Mozgok sokat, járkálok, sétálgatok itt, locsolom a virágokat,hétvégén sokat meglátogat a fiam, akkor kimegyünk a Mátrába sétálgatunk egy kicsit – sorolta az ünnepelt.

Tresó Ilona szállodaiparban és vendéglátásban dolgozott. Markazon született, élete legnagyobb részét pedig Gyöngyösön töltötte. Azt mondja, szeret itt élni, és a szomszédjait is nagyon kedveli. Ilonka néni sokat mosolyog, és szívesen mesélt mindennapjairól a polgármesternek is.

– A család náluk hosszú életű volt, tehát visszamenve szülő, dédszülőre, hosszú életűek voltak, úgyhogy biztos, hogy öröklődik, ilyeneket kell összeszedni a családba, hogy nagymama, nagyapa, dédmama élt 90-100 évet, akkor garantált, ha csak el nem rontjuk közben – vélekedett a polgármester.

Tresó Ilona pedig nem rontotta el. Biztosan a genetika is segít, hogy 90 évesen is meg lehet őrizni a testi és szellemi frissességet, ám Ilonka néni azt mondja: nem csak a genetikának köszönheti mindezt, fontos, hogy nyugodt maradjon az ember, és élvezze az élet minden pillanatát.


Tovább az archívumra