Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrafüredi beszámoló

Mátrafüredi beszámoló

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Járdafelújítások, hídfelújítások, rendezvények. Az elmúlt egy év munkáját összegezték, a felmerülő problémák megoldásáról és az idei év terveiről is beszéltek a Mátrafüredi Részönkormányzat vezetője és tagjai Fórum című műsorunkban.

Dolgos év áll a Mátrafüredi Részönkormányzat mögött. Az elmúlt egy év alatt elért eredményeket a testület tagjai egy kiadványban foglalták össze a helyi lakosoknak. A részönkormányzat tagjai azt mondják, a költségvetés rájuk jutó részével soha nem elégedettek. Ám a beérkezett pluszforrásoknak köszönhetően sok fejlesztés valósulhatott meg.

– Ezért újulhatott meg többek között a Kozmáry-kilátó teteje, ezért tudtunk mintegy 100 új utcanévtáblát kirakatni, ezért sikerültek a hídfelújítások – ezek részben felújítások, részben teljes újjáépítés, szintén ebből a költségkeretből valósultak meg a Zsiványtanya közjóléti berendezései – sorolta Szuromi László részönkormányzati tag.

A részönkormányzat tagjai lakossági fórumokon tartják a kapcsolatot a lakossággal. Az ilyen alkalmakon elhangzott panaszokra megpróbálnak megoldásokat találni, valamint visszajelzéseket kapnak az elvégzett munkákról is.

– A zöldhulladék szállítás sajnos borzasztó nagy probléma azokon a területeken, ahol sok zöld hulladék keletkezik. Ezzel kapcsolatban rengeteg panasz volt. Ez a kormányrendelet alapján változott. Nagyon nehéz betartatni. Ezek szoktak általában lenni. De nagyon konstruktívak és segítőkészek. Azokon a rendezvényeken, amiket rendezünk, takarítanak. Volt olyan, hogy a kiserdőt kitakarították, festettük a kerítéseket – sorolta Faragó Tamás elnök.

A megvalósult fejlesztések mellett a részönkormányzat régóta dolgozik azért, hogy a temető méltó állapotban fogadja a megemlékezőket.

– Egy kis odafigyelés kellene, tehát nem így kellene, hogy működjön egy temető, hogy amikor már térdig ér a fű, akkor nekünk hetekig kell telefonálni a VG Zrt.-nek, hogy legyenek szívesek vágják már le. A lakók folyamatosan jelzik ezt a problémát. A kukát nem ürítik ki. Tehát mikor folyik ki a járdásra a szemét, akkor nagy nehezen elviszik. Nem hiszem, hogy ebbe a költségvetésbe, amit kapnak, ebbe ez nem fér bele, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék. A ravatalozó ajtaján évek óta le van mállva a burkolat, a tető beázik – sorolta Tóth János.

Az idei évre is számos fejlesztést ígértek a részönkormányzat tagjai. Elkészülhet a tavaly megkezdett szennyvízberuházás az Üdülő soron, új parkolókat fognak kialakítani, megoldódik a Hegyalja út csapadékelvezetése, valamint megújul a játszótér is. Mindezek mellett folytatni szeretnék a közösségépítést, ennek érdekében idén is számos rendezvény várja majd a helyieket.


Tovább az archívumra