Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megnyílt a karácsondi autista majorság, tucatnyi felnőtt autista lelhet otthonra a természet közelségében

Megnyílt a karácsondi autista majorság, tucatnyi felnőtt autista lelhet otthonra a természet közelségében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 150 millió forintos beruházás megvalósulását  egyéni adományok és 85 millió forintos minisztériumi támogatás tette lehetővé.

Sokáig kérdéses volt, hogy valóban eljön-e ez az alkalom, a karácsondi Boróka Autista Majorság ünnepélyes megynyitója. Több tucat autista felnőtt dolgozhat és élhet majd itt a használatbavétel után – mindazok, akik az autisták évtizedes gyöngyösi jelenléte során a felnőtt korba értek.

 

 

A fenntartó ferendes rend képviseletében Szabó József atya mondott köszöntőt, ezután felavatták és megáldották a zöldségfeldolgozót és a lakóotthont. A 150 millió forintért felépülő majorság 85 milliós minisztériumi támogatással valósult meg, ahogy több másik ilyen intézmény is.

 

 

A karácsondi intézmény 40 embernek ad majd munkát, a 15 hektáros területet 2003-ban a falu önkormányzata adományozta az autistáknak. A majorságban felépül egy 120 fős kápolna is, hirdetve: itt egy keresztény alapokon nyugvó segítő közösség működik – emlékeztetett Jernei Péter.

 

 

 

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2007-10-15 )

Tovább az archívumra