Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kistérségi ülés

Kistérségi ülés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hulladékszelektáló létesítésére pályázik a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulása. Az üzembe kerülne a társuláshoz tartozó összes település hulladéka, amit végül a Mátrai Erőműben égetnének el. Többek között erről is döntöttek a Kistérség tagjai mai tanácsülésükön.

 

14 napirendi pontot tárgyaltak meg a Kistérség soros tanácsülésén. Többek között elfogadták egy kerékpárút tervét, amely Mátrafüredtől a markazi tóig vezet majd, Pálosvörösmarton és Abasáron keresztül. A tervezésre még 2004-ben nyert 5 millió forintot a kistérség, hamarosan már a megvalósításra nyújtanak be pályázatot. Döntés született egy másik tenderről is: a Norvég-alap pályázatán indul a kistérség. Azok az európai országok, amelyek nem csatlakoztak az EU-hoz, de megnyílt előttük az unió piaca, költségvetésük egy részét kötelesek befizetni egy pályázati alapba. Ilyen ország Norvégia is, mely széles körű pályázati felhívást tett most közzé. A kistérségi társulás tagjai arról döntöttek, hogy egy 3 millió eurós környezetvédelmi projektre nyújtanak be pályázatot. A pénzből egy hulladék szelektáló üzemet létesítenének, amely befogadná a kistérség összes hulladékát, amit végül a mátrai Erőműben égetnének el. A szemetet egy mechanikus gépsor válogatná, és hidraulikus prés tömörítené, hogy gazdaságosabb legyen elszállítani

A testület elfogadta a költségvetés idei első félévéről szóló beszámolót, de módosítani is kell a költségvetést, mert kiderült, hogy bizonyos intézmények és tevékenységek erősen veszteségesek. Ilyen a logopédia, az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona, vagy a gyógy testnevelés. Ezeket az év hátralévő részében takarékosabban kell működtetni. Az ülésen módosították a kistérség autóbuszainak használati díját is.

Csefán Beáta


Az Aktuális napi hírei (2006-09-21 )

Tovább az archívumra