Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jubileumi vadászvetélkedő

Jubileumi vadászvetélkedő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mátra Szakképző Iskolában zajlik a XV. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedő. A jubileumi versenyen az ország 9 szakképző intézményéből közel 50 leendő szaktechnikus méri össze tudását, két napon keresztül. A résztvevők már szerdán megérkeztek, de a versenyprogram ma vette kezdetét elméleti és gyakorlati feladatokkal.

 

Az Országos Vadász Védegylet elnöksége döntött arról, hogy a Mátra Szakképző Iskola adhat otthont a jubileumi XV. Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőnek. A megmérettetésen 9 iskola 50 tanulója vesz részt, ők csoportosan, és egyénileg is összemérik tudásukat. Először elméleti kérdésekre kellett válaszolniuk, majd megkezdődtek a gyakorlati feladatok. Az elektromos láncfűrész összeszereléstől a lőgyakorlatig számos feladatban kipróbálhatták magukat a diákok.

Pintér István, a verseny egyik szakmai védnöke úgy véli, a középfokú képzés határozza meg a szakma jövőjét, így a mostani verseny tétje nem kisebb, mint a vadgazdálkodás jövője. Pintér István hozzátette, hogy az Unió legtöbb országában nem kötelező hivatásos vadászokat alkalmazni, de nálunk igen. Vadgazdálkodásunk színvonala pedig nemzetközi szinten is kiemelkedő, a jövő szakembereinek ezt a helyzetet kell fenntartaniuk és továbbfejleszteniük korszerű ismeretek elsajátításával.

 

Csefán Beáta


Az Aktuális napi hírei (2006-09-21 )

Tovább az archívumra