Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ciklust zárt a gyöngyösi képviselőtestület

Ciklust zárt a gyöngyösi képviselőtestület

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Cikluszáró ülését tartotta csütörtök délután a gyöngyösi képviselőtestület.A négy évi elvégzett munkát Hiesz György polgármester értékelte, aki úgy vélte, az önkormányzat pénzügyi terhei nagyok, de még vállalhatók.

 

Az elmúlt négy év során 65 alkalommal ült össze a gyöngyösi grémium, ezek között volt 52 napirendi pontos ülés is. A szavazások során 212 rendelet, és mintegy 1600 határozat született, és ez idő alatt mintegy 20 rendezési terv is elkészült.

2002 óta folyamatosan nőttek az önkormányzati feladatok, de csökkent az ezekhez társított állami támogatás. A feladatellátást nagymértékben javítja a többcélú kistérségi társulás megvalósítása, és erősíti az együttműködést a környező 23 önkormányzattal. – számolt be Hiesz György. A jelenlegi hitelállományról a polgármester úgy vélekedett: a terhek nagyok, de vállalhatók. A legnagyobb beruházás a szennyvíztelep fejlesztése volt 1,2 milliárd forint értékben, de ugyanilyen kiemelkedő projekt a megyével közösen az Orczy-kastély rekonstrukciója. Gyöngyös majd egy évtized után visszaszerezte a laktanyát. A város gazdasági társaságai közül a Bugát Pál Kórház 2005-ben közhasznú társasággá alakult, a Patina Rt. pedig a Városgondozási Zrt-be olvadt.

Az ünnepélyes ülés végén a képviselők, és a bizottságok tagjai is átvehették a 4 év elvégzett munkáját megköszönő emléklapokat.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2006-09-21 )

Tovább az archívumra