Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eredményhirdetés és díjkiosztó a vadászati vetélkedőn

Eredményhirdetés és díjkiosztó a vadászati vetélkedőn

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kilenc középiskola 50 tanulójának részvételével lezárult a jubileumi, 15. Országos Ifjúsági Vadászati Vetélkedő. A diákok elméleti és gyakorlati feladatok során bizonyíthatták: mennyire rátermett vadászok. A rendezvénynek otthont adó Mátra Szakképző Iskola csapata összetettben a 6. helyen zárta a vetélkedőt.A jubileumi, 15. Országos Ifjúsági Vadászati Vetélkedőn Soprontól egészen Hajdúböszörményig az ország 9 középiskolájának 50 tanulója mérette meg magát. A tanulók elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat.
Az eredményhirdetésre látogató Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára kiemelte: Magyarország vadállományának megóvása, a vadgazdálkodás színvonalának megtartása az itt jelenlévő diákok feladata lesz. Vasas Joachim, a vetélkedőnek otthont adó Mátra Erdészeti Szakképző Iskola igazgatója hozzátette: van értelme a tanulásnak, amit ez a verseny is kiválóan bizonyít. A szakmai kérdések köre is egyre modernebb, a felkészítő tanárok viszont tökéletesen átadták a korszerű ismeretanyagot – véli a Károly Róbert Főiskola tanszékvezetője. Fábián Gyula szerint annak ellenére jól teljesítettek a versenyzők, hogy nem voltak könnyűek a feladatok.
          
Simon Péter soproni középiskolai tanuló 3 versenyszámban végzett első helyen. Kocsis Bálint és Nagy Balázs, a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskola diákjai nyomkép-követésben, illetve fegyver-összeszerelésben értek el egyéni első helyezést. A Mátra Szakképző Iskola csapata a 6.helyen zárta a vetélkedőt. Abszolút első, egyéni versenyszámban Peclen Roland, míg csoportos versenyszámban a Drávavölgye Szakközépiskola csapata lett. A következő versenyig ők őrzik majd a vándorserleget.
Molnár Kata


Az Aktuális napi hírei (2006-09-25 )

Tovább az archívumra