Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A közelmúltban tragédiát okozott a fővárosban egy kidőlt fa

A közelmúltban tragédiát okozott a fővárosban egy kidőlt fa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön a városüzemeltetés munkatársai folyamatosan ellenőrzik a fák egészségi állapotát, szükség esetén gallyazzák, végső esetben pedig kivágják a beteg, menthetetlen példányokat, így – azt mondják, hasonló tragédiától nem kell tartani.  A Platán és a nyárfa okozza országszerte a legnagyobb problémákat, így térségünkben is. Nyáron a Platán poloskafertőzés elszabadulása okoz gondokat, hiszen a gallyak többsége beér az erkélyekre, és a poloskának szabad az útja a lakásokba. Ellenük mára már mosószerezéssel, és vegyszeres kezeléssel védekeznek, valamint gallyazással is. A legnagyobb veszélyt a csatornázások jelentik, mivel ilyenkor árkot kell ásni és óhatatlan, hogy ne sérüljön a fáknak a tartógyökere.

 

Ilyen esetekben az eső tetőzheti a problémát, hiszen a talaj szerkezete meglazul, és egy erősebb szél már ki is dönti a fákat. A szakemberek rendszeres vizsgálatával elkerülhető mindez.

 

A városüzemeltetés szakembereinek tapasztalatai alapján, az esetek többségében a beteg, korhadt fák korábbi vizsgálatával, azok metszésével, ápolásával, vagy ha szükséges kivágásával, meg tudják előzni a baleseteket és a károk keletkezését is.

 

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-06-18 )

Tovább az archívumra