Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Június 14. – Ezen a napon született az a Nobel-díjas orvos, aki felfedezte az AB-0-vércsoportot

Június 14. – Ezen a napon született az a Nobel-díjas orvos, aki felfedezte az AB-0-vércsoportot

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Világszerte e napon ünnepeljük az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Vöröskereszt javaslatára a Véradók Világnapját. Idén a központi, országos ünnepséget a Károly Róbert Főiskolán tartották.Nem is véletlenül, hiszen az egyetemek és főiskolák is évről évre szerveznek véradóversenyeket.  2008-ban a Szegedi Egyetem mellett a házigazda Károly Róbert Főiskola is kivette a részét a mozgalomból –derült ki az intézmények közti verseny rangsorából. – Ez is egy jó lehetőség a vérhiány megelőzésére és új tagok toborzására – fejtette ki  Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.
Elismerő okleveleket és kitüntetéseket is átadtak a véradó-ünnepen, az első véradóknak, valamint azoknak a cégeknek, önkormányzatoknak és civil szervezeteknek, akik rendszeresen segítették a véradásszervezők munkáját. Díjat kapott többek között Markaz önkormányzata, a Mátrai Erőmű, vagy éppen a gyöngyösi televízió is.
Az igazgató hozzátette: azon túl, hogy rendszeresen tájékoztatnak a véradások helyszíneiről és eredményeiről, elképzelhető, hogy az egri televíziósok tevékenységét követve a gyöngyösi tévések is karjukat nyújtják a közeljövőben.
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-06-18 )

Tovább az archívumra