Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályázati kiírások közelgő beadási határideje miatt rendkívüli önkormányzati ülést tartottak Gyöngyösön

Pályázati kiírások közelgő beadási határideje miatt rendkívüli önkormányzati ülést tartottak Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 500 millió forintnyi elnyerhető forrás áll rendelkezésre uniós forrásokból kerékpárút-építésre, útfelújításra és intézményrekonstrukcióra.Az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program idei útépítési pályázatán indul Gyöngyös is. Itt egyrészt az Egri út környékének rendbetételét tervezik 104 millió forint értékben 26 milliós önerővel, másrészt a Deák Ferenc utca és a Dr. Harrer Ferenc utca térsége újulna meg 71 millió forintért, a saját forrás mértéke 11 millió forint. A támogatás mértéke az első esetben a 100 millió forint feletti összes költség 75%-, a másodikban 85%-a.

 

 

Ugyancsak az ÉMOP-programon belül már korábban határoztak az indulásról a Lokodi úti, immár a kistérségi együttműködésben működő Gondozási Központ fejlesztése kapcsán. A projekt megvalósulása után az Idősek Nappali Klubja a Visonta útra, az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona helyére költözne. 189 millió forintból korszerűsítenék a Kálváriaparti Általános Iskolát a József Attila Középiskolával egyetemben, ehhez sikeres pályázat esetén 9,5 millió forintra lesz szükség.

 

 

Téma volt az energiakorszerűsítésen túl a kerékpárútfejlesztés is, mégpedig a KözOp-programból; a projekt összköltsége Mátrafüredtől a Csórrétig mintegy 278 millió forint, a szükséges önerő pedig 41,7 millió forint. Ha a pályázat nyer, a képviselőtestület további fejlesztésként saját büdzséjéből 8 millió forintért elvégzi a mátrafüredi belterületi kerékpárút kijelölését is.

 

 

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-06-18 )

Tovább az archívumra