Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatódik a számháború a Markhot Ferenc Kórházban

Folytatódik a számháború a Markhot Ferenc Kórházban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A kórházvédők és a HospInvest is kijelentette, hogy 7-800 dolgozó velük tart szeptembertől a mintegy 1200 alkalmazottból. A két ellenérdekelt fél közül egyelőre a HospInvest mutatott be bizonyítékként több száz aláírt munkaszerződést.

Talán a kórházvédők ellen védte biztonsági szolgálat a  HospInvest mai sajtótájékoztatóját, de már az egri kórházban tartották azt, jelképesen. Dr. Deák Gábor alelnök kijelentette: már megvan a működtetéshez kellő minimum létszám, így valóban kapun belül érzik magukat.

Azt az ígéretüket, hogy a jelenleg is az egri kórházban dolgozókból alakítanák ki a HospInvest csapatát szeptembertől. 722 dolgozó szerződne a céggel, és még 150-en jelentkeztek az álláshirdetésre, a cég szerint így meg fogják kapni a működési engedélyt az ÁNTSZ-től. Az alelnök ígérete szerint ha átveszik a kórházat, megszűnik a feszültség a kórházban, és csak az elvégzett munka minősége számít.

Egerben nem lesz mátrixrendszer, marad az osztályos struktúra, és a dolgozókat is a HospInvest Zrt. alkalmazza majd, nem egy külön kft, mint például Gyöngyösön. A napokban elterjedt hírek szerint több orvos gondolkozik azon, hogy anyagilag is részt vállaljon az egri kórház működtetésében, ám elképzelésükbe nem fér bele a HospInvest. A cég alelnöke mindezt így kommentálta:

A kórházvédők is a nyilvánosság elé léptek ma, ők azt állítják, 723 dolgozó, köztük  121 orvos biztosan nem ír alá a HospINvestnek. A számháború folytatódik.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-07-31 )

Tovább az archívumra