Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ismét a Mátraalja adott otthont a Bugát Pál Országos természetismereti vetélkedő döntőjének

Ismét a Mátraalja adott otthont a Bugát Pál Országos természetismereti vetélkedő döntőjének

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A verseny három napig zajlott Mátrafüreden és a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban.Nevezetes évfordulót ünnepelt a Bugát Pál természetismereti verseny. Az idén 25. alkalommal megrendezett vetélkedő számos különleges feladattal és érdekes jelenségekkel foglalkoztatta a diákokat.

 

 

Az első fordulóra körülbelül 100-120 középiskolai csapat jelentkezett az ország minden pontjáról.

 

 

Ezek után a zsűri kiválasztotta a legjobb 20 csapatot, akik továbbjutottak a döntőbe. Idén a gólyatáborok miatt azonban csak 16 csapat érkezett. Minden iskola gondoskodik utánpótlásról, de a verseny igazából a harmadik és negyedik osztályos középiskolásnak szól.

 

 

A verseny évek óta attól különleges, hogy nem egy tantárgyról szól, hanem átfogóan egy-egy természeti jelenséget vagy anyagot komplexen közelít meg. Ezen kívül körülbelül 10 éve földrajzi kérdéseket is kapnak a versenyzők, valamint számítástechnikai fordulót is rendeznek. A verseny végeztével a legjobbak értékes könyvjutalmat kaptak. Első helyen a budapesti Fazekas Mihály gimnázium végzett, míg a gyöngyösi „berzések” az 5. illetve a 15. helyet szerezték meg maguknak.

 

 

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2008-08-29 )

Tovább az archívumra