Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Valamennyi önkormányzati tisztségből visszahívta a jobboldal delegáltjait a gyöngyösi önkormányzat tegnapi rendkívüli ülésén

Valamennyi önkormányzati tisztségből visszahívta a jobboldal delegáltjait a gyöngyösi önkormányzat tegnapi rendkívüli ülésén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tucatnyi pozíció egy része üresen marad, a jogi és az egészségügyi bizottság elnöki posztjára pedig MSZP-s képviselők kerülnek szeptembertől.A csütörtök esti rendkívüli képviselőtestületi ülést eredetileg az Ipari Park fejlesztésére felveendő 136 milliós bankhitel ügyében hívták össze. A hitelfelvételt meg is szavazták, majd  Engelleiter Zoltán MSZP-s képviselő kezdeményezte a Polgári Frakció önkormányzati bizottsági tagságainak, elnökségeinek és a város által működtetett cégekben betöltött felügyelőbizottsági pozícióinak felülvizsgálatát.
A jobboldali frakció tagjai tiltakoztak, és elhagyták a termet. Tuzáné Dr. Takács Zsuzsanna  –  SZMSZ-ellenesnek nevezte a szocialisták indítványát, s hozzátette: az MSZP az egész Fidesz-frakciót megtámadta.
Hiesz György MSZP-s polgármester úgy fogalmazott: „a történelemkönyvekbe is be fog kerülni, hogy egy párt szándékosan fel nem mérhető károkat okozott saját városának”.
Az SZDSZ képviseletében Keresztesi József élesen fogalmazott: mint mondta, évek munkája, mire elfelejtik a befektetők, hogy Gyöngyös „nem a hülyék szigete Európa közepén”. A lokálpatrióta Székács György szerint nem érdemes belekeverni egy városi ügybe a nagypolitikát, majd ügyrendi indítvánnyal élt, mondván: hallgattassék meg a másik fél is. Ötletét leszavazták, majd ő is távozott a teremből.
A zárt ülésen szentesített döntés értelmében a jobboldaliak csak az önkormányzati bizottságokban maradhatnak tagok. Frakcióvezetőjüket, Dr. Tatár Lászlót Bozsik István váltja az egészségügyi bizottság elnöki székében. Tuzáné Dr. Takács Zsuzsanna sem a jogi és ügyrendi bizottság elnöke augusztus végétől, s rajtuk kívül tucatnyi fideszes külső bizottsági, vagy felügyelőbizottsági tagot menesztettek. A jogi bizottság elnöke Engelleiter Zoltán lesz. Az általában ötfős felügyelőbizottsági pozíciók számát ősztől négyfősre karcsúsítják – azaz az így megüresedett helyeket jelképesen nem töltik be.
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-08-29 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság