Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Valamennyi önkormányzati tisztségből visszahívta a jobboldal delegáltjait a gyöngyösi önkormányzat tegnapi rendkívüli ülésén

Valamennyi önkormányzati tisztségből visszahívta a jobboldal delegáltjait a gyöngyösi önkormányzat tegnapi rendkívüli ülésén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tucatnyi pozíció egy része üresen marad, a jogi és az egészségügyi bizottság elnöki posztjára pedig MSZP-s képviselők kerülnek szeptembertől.A csütörtök esti rendkívüli képviselőtestületi ülést eredetileg az Ipari Park fejlesztésére felveendő 136 milliós bankhitel ügyében hívták össze. A hitelfelvételt meg is szavazták, majd  Engelleiter Zoltán MSZP-s képviselő kezdeményezte a Polgári Frakció önkormányzati bizottsági tagságainak, elnökségeinek és a város által működtetett cégekben betöltött felügyelőbizottsági pozícióinak felülvizsgálatát.
A jobboldali frakció tagjai tiltakoztak, és elhagyták a termet. Tuzáné Dr. Takács Zsuzsanna  –  SZMSZ-ellenesnek nevezte a szocialisták indítványát, s hozzátette: az MSZP az egész Fidesz-frakciót megtámadta.
Hiesz György MSZP-s polgármester úgy fogalmazott: „a történelemkönyvekbe is be fog kerülni, hogy egy párt szándékosan fel nem mérhető károkat okozott saját városának”.
Az SZDSZ képviseletében Keresztesi József élesen fogalmazott: mint mondta, évek munkája, mire elfelejtik a befektetők, hogy Gyöngyös „nem a hülyék szigete Európa közepén”. A lokálpatrióta Székács György szerint nem érdemes belekeverni egy városi ügybe a nagypolitikát, majd ügyrendi indítvánnyal élt, mondván: hallgattassék meg a másik fél is. Ötletét leszavazták, majd ő is távozott a teremből.
A zárt ülésen szentesített döntés értelmében a jobboldaliak csak az önkormányzati bizottságokban maradhatnak tagok. Frakcióvezetőjüket, Dr. Tatár Lászlót Bozsik István váltja az egészségügyi bizottság elnöki székében. Tuzáné Dr. Takács Zsuzsanna sem a jogi és ügyrendi bizottság elnöke augusztus végétől, s rajtuk kívül tucatnyi fideszes külső bizottsági, vagy felügyelőbizottsági tagot menesztettek. A jogi bizottság elnöke Engelleiter Zoltán lesz. Az általában ötfős felügyelőbizottsági pozíciók számát ősztől négyfősre karcsúsítják – azaz az így megüresedett helyeket jelképesen nem töltik be.
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-08-29 )

Tovább az archívumra