Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mára már kialakult mindkét oldal véleménye a tegnapi üléssel kapcsolatosan

Mára már kialakult mindkét oldal véleménye a tegnapi üléssel kapcsolatosan

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mára már kialakult mindkét oldal véleménye a tegnapi üléssel kapcsolatosan: az MSZP úgy véli, törvényesen és jogszerűen járt el a jobboldallal szemben. A Polgári Frakció ezzel szemben a demokrácia elleni támadásnak véli a történteket: perelnek és a Közigazgatási Hivatalhoz fordulnak.A jogi és ügyrendi bizottsági székből felmentett Tuzáné Dr.Takács Zsuzsanna úgy véli: a szocialisták előre megírt forgatókönyvet alkalmaztak az ülésen, az eljárás maga pedig törvénysértő volt.
A jobboldal a Közigazgatási Hivatalhoz fordul, két képviselőjük, Tuzáné dr. Takács Zsuzsanna és Dr. Tatár László pedig személyiségi jogi pert indít Hiesz György ellen – tudatta a frakcióvezető, és hozzátette: valójában azokat a  szavazópolgárokat büntették meg a szocialisták, akik éltek demokratikus jogaikkal.
Vitatható a döntés, de a helyzet sem szokványos, hiszen soha nem volt még arra példa, hogy egy párt szánt szándékkal szembefordul a város érdekeivel – indokolta a történteket Hiesz György.
Az MSZP-frakció jogszerűen és az SZMSZ-ben foglaltak szerint járt el – tette hozzá a polgármester.
Az ülés törvényes lefolyását várhatóan a Közigazgatási Hivatal ítéli majd meg, az azonban borítékolható, hogy a két nagy frakció egymás közötti viszonya hosszú időre elromolhat.
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-08-29 )

Tovább az archívumra