Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Jászberényben terjedő rémhírekkel ellentétben Gyöngyös nem költöztet romákat a Jászságba

A Jászberényben terjedő rémhírekkel ellentétben Gyöngyös nem költöztet romákat a Jászságba

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A településhez tartozó Neszűrben valóban letelepedett egy család, akik Gyöngyösi ingatlanját az önkormányzat vásárolta meg. Azonban ők is cáfolják, hogy odaközvetítették volna őket.„Gyöngyös város Önkormányzata ügyvédi irodán keresztül ingatlanokat, s a tömb-rehabilitáció keretében gyöngyösi családokat a Neszűrbe költöztet”- állította Juhász Dániel, Jászberény alpolgármestere egy sajtótájékoztatón. Hiesz György, városunk polgármestere válaszlevelében részletesen beszámolt kollégájának Gyöngyös rehabilitációs terveiről. Ezenkívül hangsúlyozta: „senkinek nem veszünk lakást a Jászságban”
Megtaláltuk az érintett roma családot, akik eredetileg máshol szerettek volna letelepedni, ám ott áron felül értékesítették volna azt az ingatlant, ahová költözni akartak.
A Neszűrben  bejelentkeztek, megvásárolták az ingatlant, és a családfő itt legálisan foglalkozhat lótartással is. A település polgárőreinek vezetője elmondta, eddig nem volt gond a családdal. Beköltözésük után felkeresték őket, hogy tájékoztatást kapjanak arról, hogy kik ők és honnan jöttek.
Hiesz György polgármester elmondta: 2006-óta folyamatosan vádolják az önkormányzatot hasonló tévhírekkel, mely szerint Gyöngyös romákat telepít ki a környező falvakba. Szerinte mindezt a politika gerjeszti.
Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-08-29 )

Tovább az archívumra