Szerda éjjel három férfi veszélyes útkanyarulatokból távolított el KRESZ-táblákat a Mátrában. Mint azóta kiderült, a tet" /> Szerda éjjel három férfi veszélyes útkanyarulatokból távolított el KRESZ-táblákat a Mátrában. Mint azóta kiderült, a tet" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » KRESZ-táblákat loptak a Mátrából

KRESZ-táblákat loptak a Mátrából

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szerda éjjel három férfi veszélyes útkanyarulatokból távolított el KRESZ-táblákat a Mátrában. Mint azóta kiderült, a tettesek a jelzőtáblákat tartó alumíniumoszlopokat értékesítés céljából tulajdonították el. Az elkövetőket a gyöngyösi rendőrkapitányságon előállítottákKözlekedési jelzőtáblákat távolított el három tettes szerda éjszaka a Mátrából – tudtuk meg Kompos Ferenctől, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályvezetőjétől. A mátraszentimrei körzeti megbízott hajnal egy óra tájban közúti ellenőrzés céljából igazoltatott egy tehergépkocsit vezető férfit két utasával együtt. A hivatalos szerv a gépkocsi átvizsgálása során a raktérben több – közlekedési jelzőtáblát tartó – alumínium oszlopot talált. A körzeti megbízott a teherautó utasait a gyöngyösi rendőrkapitányságon előállította.

 

 

Az okozott kár értéke egyelőre nem ismert. A kihallgatás során a Nógrád megyei lakhelyű elkövetők bevallották: a táblákat az árokba dobták, a tartóoszlopokat anyagi haszonszerzés céljából távolították el, melyeket később felvásárlótelepen kívántak értékesíteni.

 

 

A KRESZ-táblákat veszélyes útkanyarulatokból vitték el az elkövetők, így a lopás bűncselekményén túl a közlekedésbiztonsági rendszabályok ellen vétettek. Kompos Ferenctől megtudtuk: az ilyen esetekben 3 év kiszabható büntetés időtartama, amely a jelzőtáblák értékétől függően akár nagyobb is lehet.

 

 

Molnár Kata

 

 


Az Aktuális napi hírei (2006-10-20 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Horvátország_Varasd
14:56
Máterka - dokumentumfilm
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Egy út a hegyeken keresztül - dokumentumfilm
16:30
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
19:09
Reklám
19:13
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:25
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:06
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság