Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tisztújítás a kistérségnél

Tisztújítás a kistérségnél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tisztújító ülést tartott Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsa. A 24 település polgármestereiből álló testület elnöke továbbra is Hiesz György maradt, az alelnöki posztokon azonban – ahogy egyes települések élén is – történtek változások.   

Az önkormányzati választások után első alkalommal ült össze az összetételében megújult Kistérségi Tanács. A testület zárt ülésen egyhangú szavazással megerősítette elnöki tisztségében Hiesz Györgyöt, valamint szavaztak a négy alelnök személyéről is. Mivel két polgármestert nem választottak újra október 1-én, két régi mellett két új alelnöke is lett a kistérségnek. A jelenlegi alelnökök: Balázs József, Nagyréde, Pelle Sándor, Detk, Toma István, Vámosgyörk és KOncsos Sándor, Kisnána polgármestere.

 

 

A társulás 3 bizottsági elnököt is választott. A Pénzügyi Bizottságba minden mikrotérségből választottak egy-egy tagot, a szervezet élén maradt Dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár polgármestere, a Közbeszerzési Bizottságot pedig Szekeres István, Szücsi első embere vezeti továbbra is. Az eddigi két bizottság helyett a jövőben három működik majd. Az újonnan alakult Idegenforgalmi és Településfejlesztési Bizottságot Stuller András, Mátraszentimre polgármestere vezeti majd.

 

 A testület befogadta a Kistérségi Tanácsba az új önálló települést, Pálosvörösmartot, így ha a testületek külön-külön is elfogadják a döntést, 24 helyett 25 tagja lesz a Kistérségnek. A résztvevők tájékoztatást kaptak egy a gyöngyösi Ipari Park területén létesülő hulladékkonvertáló égető műről is, amelynek a végterméke bio-dízel lenne, és amely hosszú időre megoldaná a csatlakozott települések hulladék elhelyezési gondjait. Az amerikai beruházó még idén szeretné elkezdeni az építkezést.

 

 

Csefán Beáta


Az Aktuális napi hírei (2006-10-20 )

Tovább az archívumra