Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Múltidézés

Múltidézés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Záró programjához érkezett a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonának második projektje. A „Gyöngyöstarján bemutatkozik” elnevezésű sorozat célja elsősorban az volt, hogy a lakók megismerjék a települést, felidézzék az emlékeket és kinyíljon előttük a világ. Utolsó alkalommal a megjelentek egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött borkóstoló részesei lehettek.

A „Gyöngyöstarján bemutatkozik” című projekt záróeseményén Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója mondott köszönetet Nagy Károlynak, Gyöngyöstarján polgármesterének.
Gyöngyös bemutatása után, ez volt a második olyan sorozat, ahol egy település életével, kultúrájával, ételeivel ismerkedhettek meg a lakók, vagy éppen idézhették fel az emlékeket.

– Amit mi célként kitűztünk, vagy amiért behoztuk ezt a „gyökereink” programsorozatot, máris beváltotta ezt az ígéretét, mert a múltat elő tudták idézni az idős lakóink, egymással nagyon jól meg tudták beszélni ezeket – mondta Nagyné Lőrinc Andrea, az otthon szakmai vezetője.

A település vezetője szerint ez a kezdeményezés nem csak a szépkorúaknak, de a tarjánaiknak is egy nagyon jó lehetőség volt.

– Bemutattunk, amit tudtunk ez idő alatt Gyöngyöstarjánból, főleg a kultúránkat, a hagyományainkat, énekeseink bemutatkoztak, főleg az idősek, megmutattuk, hogy mit tudunk sütni, főzni Gyöngyöstarján területén és környezetén – fogalmazott Nagy Károly.

Az otthon lakói pedig minden egyes alkalommal jól érezték magukat és várják a folytatást.

– Gyöngyöstarján az ragyogó volt. Szinte az ember felüdült, úgy érzete magét, mint hogy ha valami színházban lett volna, gyönyörűen énekeltek, táncoltak, és nem beszélve arról, hogy minden alkalommal hoztak nekünk sok fajta süteményt – mesélte Kubinyi Imréné, az otthon lakója.

A záróeseményen Benedek Péter borász jóvoltából finomabbnál finomabb borokat kóstolhattak meg a jelenlévők.


Tovább az archívumra