Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Száz éves a Modine

Száz éves a Modine

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

16 ország, 30 üzem, 7000 dolgozó és 100 év. Szervezeti értékeit és dolgozói sikereit ünnepelte születésnapja alkalmából az egyik töltőlevegő-hűtőket, vízhűtőket és olajhűtőket gyártó cég. A gyöngyösi üzemben 30 másik telephellyel egy napon tartották meg a 100 éves vállalat születésnapját. Az ünnepségen a dolgozók betekintést nyerhettek a cég eddigi életébe és ajándékkal jutalmazták őket. A gyöngyösi üzemben jelenleg 160 fő dolgozik.

Ma már a világ 16 országában jelen lévő, 30 üzemmel rendelkező és 7000 főt foglalkoztató céggé nőtt a vállalkozás. A vállalat már 100 éves, azóta töretlenül exportálnak többek között motorolaj-hűtőt, kipufogógáz-visszahűtőt és töltőlevegő-hűtőt Európán belül több országba, de Kínába és az Egyesült Államokba is. A gyöngyösi üzem 8 éve működik, ahol jelenleg 160 főt foglalkoztatnak, itt éppen töltőlevegő-hűtőt szerel össze a cég munkatársa. A vállalat 100 évesen sem pihen, újabb és újabb fejlesztések várhatóak.

– Amire pillanatnyilag nagyon büszkék vagyunk és dolgozunk, az két új termékcsalád elindítása, ezeknek a szériagyártása a közeljövőben várható, amivel mind a forgalmunkat, mind pedig a komplexitásunkat szeretnénk bővíteni – mondta Győri Norbert telephelyvezető.

A cég születésnapja alkalmából ajándékokkal jutalmazták dolgozóikat és egy kiállítást is szerveztek az elmúlt 100 év legfontosabb pillanataiból. Győri Norbert telephelyvezető hangsúlyozta: a cég mindig is kereste a műszaki kihívásokat, megpróbálnak megfelelni a mai kor szigorú követelményeinek és a jövőt az innovációban látják, szerinte ez vezetett ahhoz, hogy megélhesse a vállalat ezt a szép kort. Ezek mellett dolgozóikra is nagyon büszkék.

– Nagyon nagymértékben függ a termék minősége és kialakítása az emberi hozzáadott értéktől, és ehhez kapcsolódóan óriási nagy érték, hogy a szakmunkát, a minőségi munkát nagymértékben támogassuk, elismerjük – tette hozzá Győri Norbert.

Magyarországon először Mezőkövesden, 1991-ben indult el a termelés, ott történik a hazánkban gyártott termékek egy részének fejlesztése is, szoros együttműködésben a németországi fejlesztő központtal.


Tovább az archívumra