Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Veszélyes vizek

Veszélyes vizek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Itt az igazi nyár, 30 fok felett a hőmérséklet – ilyenkor sokan keresik a strandolási lehetőségeket. A számos tragédia ellenére is, akadnak olyanok, akik a szabadvizeteket, bányatavakat részesítik előnyben. A meggondolatlanság, az alapvető szabályok figyelmen kívül hagyása minden évben halálos kimenetelű balesetekkel jár. A rendőrök – az előző évekhez hasonlóan – idén is felhívják a kikapcsolódásra vágyók figyelmét a fürdőzési szabályok betartására és a bányatavak veszélyeire.

Fürödni tilos! – jelzi a tábla a Markazi és a Gyöngyösi tónál is. Ezeken a helyeken nem jellemző a rendőrég szerint, hogy bemerészkedjenek a tóba, az ország más területén viszont tavaly több tragédia is bekövetkezett tiltott fürdőzés közben.

– Megérkezett a kánikula, a jó idő, és ez kicsábítja az embereket. Nagyon nagyon fontos, hogy csak olyan helyen fürödjünk, ahol ezt lehetséges, ahol tilos fürödni, nem véletlenül tilos. Azokban a tavakban, vagy szabadvizekben, ahol a mélység változik, a hőmérsékletingadozás is a vízben ugyanúgy jelen van, ami görcsökhöz, bármilyen olyan problémához vezethet, ami fulladáshoz is vezethet – részletezte Kádas Tibor r. százados.

Fontos, hogy a gyermekek csak felügyelettel fürödjenek a kijelölt helyeken, aki pedig egyáltalán nem tud úszni, még felfújható fürdőeszközökkel se merészkedjen a vízbe.
Aki tiltott helyen fürdőzik, az szankciókra számíthat.

– Ez szabálysértés, tehát azokon a helyeken, ahol tilos fürdeni, ott szankciókkal élünk, folyamatosan ellenőrizzük is egyébként az illetékességi területünkön lévő szabadvizeket, ettől függetlenül mindenkinek saját érdeke, hogy ezt megfontolja. Tehát vannak olyan alapszabályok, amiket be kell tartani, tilos olyan helyen, ahol nem lehet, nem szabad alkoholos állapotban például, vagy felhevült testtel vízbe ugrani – sorolta a szakember.

A bányatavakban, a Gyöngyösi tóban, patakban és a Károlytárói víztározóban is tilos fürödni – tette hozzá.


Tovább az archívumra