Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös Város Egészségügyéért

Gyöngyös Város Egészségügyéért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták a „Gyöngyös Város Egészségügyéért” kitüntetéseket a Semmelweis Nap alkalmából rendezett ünnepségen. Július 1-én, Semmelweis Ignácra, az Anyák megmentőjére emlékeznek, és elismerik az egészségügyben dolgozók munkáját. Az idén Dr. Gombos Margit felnőtt és Dr.Kriszten Éva gyermek háziorvosnak adták át az önkormányzat által alapított elismerést.

Elismeréssel adózunk az egészségügyben dolgozóknak – mondta köszöntőjében Hiesz György az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepén, Semmelweis Ignác születése napján. Említést tett a szakemberhiány problémájáról, a nővér, háziorvos, védőnőhiányról, az alulfinanszírozottságról, az alacsony bérekről is. Arra is kitért a polgármester, hogy először fordul elő, hogy külön ünnepelnek a kórháztól. A képviselő testület döntése értelmében, mivel a kitüntettek között nincs az idén kórházi dolgozó, ezért külön ünnepséget szervezett az egészségügyi intézmény- mondta Hiesz György, aki hozzá tette, a szeptemberi ülésen javasolni fogja, hogy a jövőben az egyik díjazott kórházi dolgozó legyen.

A város önkormányzata 2003 óta, Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéssel ismeri el az egészségügyi dolgozók kiemelkedő munkáját. Az idén Kriszten Éva gyermek háziorvos kapta az egyik elismerést, aki elmondta, eszébe sem jutott, hogy, mint gyógyító, elhagyja az országot.

Gombos Margit felnőtt háziorvos 38 éve dolgozik orvosként, és azt mondta, a munkája a hobbija is.

Majd a kitüntetett a Musica Mansueta Zenekar tagjaként, megmutatva művészi vénáját is, muzsikált a közönségnek.


Tovább az archívumra