Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kórházi elismerések

Kórházi elismerések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Bugát Pál Kórházban is Semmelweis napi ünnepséget tartottak, ahol a hagyományokhoz híven idén is szakmai kitüntetéseket és igazgatói elismeréseket adtak át. A kórházi ünnepségen bejelentették, idén az intézmény két dolgozója is elismerést vehet át hétfőn, az országos Semmelweis Napi Ünnepségen.

– Egy detki néni nem is olyan régen fogadóórán mondta, hogy Lacikám, múltkor majdnem felhívtam magát. Miért? Mondom mi történt? Azt mondja, bent voltam kórházban. Mondom az nem akkora nagy öröm, hogy fel kéne hívni. De azt mondja, hogy olyan jól bántak velem és annyit javult ez a kórház, hogy ezt el akartam újságolni önnek – a történet mellett a néni köszönetét is tolmácsolta a kórházi dolgozóknak Semmelweis napi beszédében Horváth László országgyűlési képviselő. Weisz Péter, az intézmény főigazgatója köszöntőjében kiemelte, a Bugát Pál Kórház csak területileg számít vidéki kórháznak. Szakmailag nem.

– A kórház az elmúlt 5 évben szépen fejlődött, és el kell mondani ma, mikor kritizálják a magyar egészségügyet, hogy Heves megye több mint 13,5 milliárdot kapott fejlesztésekre. 1 éve adtuk át körülbelül ezt az épületet, én erre büszke vagyok – jegyezte meg Weisz Péter főigazgató.

Méltán lehet büszke a főigazgató az intézmény dolgozóira. Az idei központi Semmelweis ünnepségen ugyanis két orvos is kitüntetésben részesül. Dr. Gulyás Zoltán életpályáját az egyik legrangosabb Pro Sanitate Díjjal ismerik majd el. A főorvos itthon maradásra buzdítja a fiatal orvosokat.

– Itt van az igazi haza, itt kapták a végzettségüket, a magyar embereket kell gyógyítani. Lett volna lehetőségem elmenni Svédországba, Amerikába, úgy érzem, hogy nekem kötelességem volt, hogy itt dolgozzak. És örömmel tettem és soha nem bántam meg – mondta.

A központi ünnepségen Balázs Ferencné munkáját is elismerik. Ő Miniszteri Oklevelet vehet majd át.

Az ünnepség keretein belül főorvosi és adjunktusi kinevezéseket, valamint igazgatói dicséreteket is átadtak az intézmény vezetői.


Tovább az archívumra