Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályaválasztási tábor

Pályaválasztási tábor

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pályaválasztási Tábort rendezett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sástón. A „Szakmák Sztárjai” elnevezésű napközi otthonos tábort a Kamara már évek óta elsősorban a felső tagozatos általános iskolás diákok számára szervezi, hogy ilyen módon is megismertessék a fiatalokat a különböző szakmákkal.

Ezen a napon az autós szakmákkal ismerkedhetett meg a több, mint 20 diák, akik ezen a nyáron a HKIK pályaválasztási táborát választotta. Többen közülük már jól ismerik a programokat, visszatérő táborozók. Immár 4. éve szervezi meg a Kamara elsősorban felsőbb évesek számára.

A táborlakók egész héten más és más szakmákkal ismerkedtek meg.
Gyár- és üzemlátogatáson vettek részt a Mátrai Erőmű Zrt-nél, valamint jártak egy helyi ipari vállalkozásnál is, de voltak oktatási intézményben, és a táborba is ellátogatott hozzájuk egy szakács, aki ott mutatta be a főzőmesterséget. A tábor célja hogy a térségben hiányszakmának számító mesterségeket mutassanak be minél fiatalabbaknak is.
Ezen kívül különböző kézügyességet is fejlesztő, szakmákat megismertető foglalkozásokon próbálhatták ki magukat a gyerekek az egy hét alatt.


Tovább az archívumra