Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megrongálták a zsinagógát

Megrongálták a zsinagógát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megrongálták a gyöngyösi zsinagógát ismeretlenek. Szerdán egy 8 kg-os kővel, csütörtökön pedig italos üveggel dobták be az ablakokat. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szerint ilyen kő nincs a zsinagóga környékén, így szinte biztos, hogy azt az elkövető hozta magával, így feltételezhető az előre kitervelt szándékosság. Weisz Péter, a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke televíziónknak azt mondta: bízik abban, hogy az egész város elítéli ezt, és a hasonló cselekedeteket.

A jobb szélső ablakot szerdán egy nagy kővel, a zsinagóga középső ablakát pedig egy nappal később, csütörtökön egy italos üveggel dobták be ismeretlenek. A rendőrség ismeretlen tettes után nyomoz, de többet nem árultak el az ügy részleteiről.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége honlapján az olvasható, hogy ilyen 8 kg-os kövek nincsenek a zsinagóga környékén, így szinte biztos, hogy azt az elkövető hozta magával, feltételezhető, hogy előre kitervelt szándékosság történt.

Weisz Péter, a Gyöngyösi Zsidó Hitközség elnöke televíziónknak elmondta: a város egy emberként fogott össze, hogy az Együttélés Háza létrejöjjön, így bízik abban, hogy minden lakó és városvezető elítéli az ilyen cselekedeteket, és hogy a rendőrség nyomozása eredményes lesz, és elkapják az elkövetőt.

Weisz Péter hozzátette: a zsinagóga körül álló kisebb épületeket még idén lebontják, így nyitottabb, láthatóbb lesz a zsinagóga minden oldalról.


Tovább az archívumra