Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újabb gumiipari képzés

Újabb gumiipari képzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mai napon, július 1-én kezdték meg az elméleti képzését annak a 120 középiskolásnak, jövendőbeli technikusnak Gyöngyösön, akikkel április elején kötött ösztöndíjszerződést az Apollo Tyres Gumigyár. Ők szeptembertől 10 hetes szakmai gyakorlaton vehetnek részt, Indiában és Hollandiában. Az OKJ-s abroncsgyártó képzésben az első két körben 66, illetve 78 technikus vett részt, a mostanival pedig több mint 250 képzett technikus dolgozik majd a Gyöngyöshalászi gumigyárban.

Gyakorlati és szóbeli vizsgán vesznek részt az Apollo gumigyár technikusai, ők a második turnusban kaptak helyet.
Klementina sikeresen teljesítette a vizsgakövetelményeket, gumiabroncsgyártó szakképesítést szerzett. Ezt megelőzően pedig Hollandiában is járt szakmai gyakorlaton.
– Három hónapot töltöttem kint Hollandiában, a gyakorlati tréning az nagyon jó volt, nagyon barátságosak voltak az emberek, a kinti kollégák is, a főnökeink is, a saját főnökeinkkel is nagyon jól kijöttünk, nagyon jól érzetem magamat – mesélte Dávid Klementina.

Minden lánynak, aki érdeklődik a műszaki pálya iránt, érdemes ide jelentkeznie, hiszen számos lehetőség rejlik benne – így véli Bettina, aki Indiában töltött 3 hónapot és az ő vizsgái is eredményesek lettek.
– Én éppen munkát kerestem és akkor láttam meg az Apollo hirdetését és nagyon megtetszett, amiket írtak, hogy külföldre való utazás, angol tanítás, ugye az, hogy itt lehetünk a gyár kezdetétől kezdve első emberekként, és ugye a lehetőség, hogy kijuthatunk Indiába vagy Hollandiába, legjobban ez vonzott – mondta Csernai Bettina.

Az első turnus 66, a második pedig 78 fővel indult, és az abroncsgyártó OKJ-s képzések harmadik csoportját is el tudják indítani, több mint 100 technikussal – mondta Bányai Tibor, HR igazgató.

– Július elsejével mintegy 120 új alkalmazottunk fog belépni az Apollo Tryes-hez, az ő toborzásukat tavaly decemberben kezdtük meg, főleg a régió középiskoláiban, szakközépiskoláiban, velük ösztöndíjszerződést kötöttünk ez év április elsejétől folyósítottuk nekik ezt az ösztöndíjat – részletezte.

Fontos, hogy a leendő munkatársak a gyár minden pontját ismerjék, ezért is jó lehetőség a hazai és külföldi tréning, mondta Bányai Tibor, aki hozzátette: nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is elengedhetetlen, hogy a cég folyamatait megismerjék a fiatalok.


Tovább az archívumra