Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kékesre fel!

Kékesre fel!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kékesre fel elnevezéssel kerékpáros teljesítménytúra rajtjának adott otthont hétvégén Gyöngyös. Az amatőr bicikliseket 18 km és komoly szintemelkedés várta. Akik feltekertek az ország legmagasabb pontjára, megnézhették a Tour de Hongrie királyetapjának befutóját is.

Amatőr biciklisekkel telt meg szombaton Gyöngyös Fő tere. Komoly erőpróbára készültek, a cél Kékestető meghódítása volt.

– Én láttam itt olyan kerékpárt is, ami egy egyszerű kontrás kerékpár, azzal is nekivágnak. Ez tényleg egy teljesítménytúra, mégis szervezett keretek között, útbiztosítással, egy mentővel, egy zárókocsival – mondta Somogyi József, a KSI SE szakágvezetője.

Külön öröm volt az amatőr kerékpárosok számára, hogy a Tour de Hongrie mezőnye előtt tekerhettek fel az ország legmagasabb pontjára.

– Elég sokat voltam kint a Giro d’Italián is és hát úgy érzem, hogy itt is itt a helyem, tegnap Cegléden voltam, a ceglédi indítást is megnéztem. 81 óta kerékpározok, úgyhogy benne van a véremben – mesélte Hartmann Mihály.

Az aktívan sportolók nem csak a feljutást célozták meg. Ők egy időkeretet is megszabtak saját maguknak.
A gyöngyösi Bendiák Soma a tavalyi 1 óra 16 perces idejét tervezte 13 perccel javítani.

Az amatőr kerékpárosok és a sportolók egyaránt nagyon várták, hogy testközelből láthassák a profikat.

Megfelelő felkészültséggel szinte bárki kipróbálhatta magát az ország egyik legkeményebb 18 km-es szakaszán. A 68 éves Földvári Ferenc már Gyöngyösre is kerékpárral érkezett. Hatvanban szállt nyeregbe.

– Elég nehéz, mikor az ember Mátraházára bejön és az a 8-9%-os emelkedő egy kicsit kipróbálja az embert, de hát úgy van vele, hogy fölfelé után lefelé jön mindig, úgyhogy Mátraháza után egy kicsit fárasztó ebben a nagy melegben – sorolta.

Ez a nap biztosan emlékezetes marad a résztvevők számára. Hiszen teljesítették a saját maguknak kitűzött célt és nézőként részesei lehettek egy országos profi verseny királyszakaszának is.


Tovább az archívumra