Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Őssejt-kezelésre gyűjt

Őssejt-kezelésre gyűjt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ahogy azt már megszokhattuk, Nádudvari Péter, a gyöngyösi Autista Segítő Központ zeneterapeutája, minden évben komoly versenyek teljesítését tűzi ki célul. A vállalások teljesítésével pénzt gyűjt, amivel egy intézményen, vagy egy személyen segíthet. Idén egy kisagyi sorvadásban szenvedő kisfiú őssejtkezelésére gyűjt.

Új év, új vállalás. Két futóverseny teljesítését tűzte ki célul a 2016-os évre Nádudvari Péter. A zeneterapeutát ezúttal is jótékony cél vezérelte, 10 éves tanítványának, Mikinek gyűjt őssejtkezelésre. Egy 55 km-es futást már maga mögött tudhat az idei évre vállalt 170 km-es versenytávból.

– A következő kihívás, ami már biztos, az szeptember 3-án egy Balaton felvidéki terepfutóverseny lesz, Balaton Trail névre hallgat, 115 km vár rám 3000 m körüli szintemelkedéssel, szép kis kihívás lesz – jegyezte meg.

Péter az iskolában, a zeneterápiás foglalkozásokon ismerte meg Mikit és miután megismerte történetét, elsőként ajánlotta fel segítségét.

– Elég súlyos kisagyi sorvadása van, ami azt eredményezi, hogy elég nagy a beszédhibája, a finommotorika teljes hiánya, a mozgásképtelenség, mert olyan fokú a koordinációs problémája, hogy önállóan gyakorlatilag képtelen egy-két lépést is egyedül megtenni és ugye ez szervi romlást is eredményez, mert ez megtámadja az immunrendszert, a májat és a tüdőt is – mondta.

Egy őssejtkezelés ára a járulékos költségekkel együtt 12.000 euro. Miki már túl van egy ilyenen, aminek már eredményei is vannak. Amióta ezt tavaly július 2-án megtörtént ez az őssejt beültetés, azóta nem romlott az állapota. Apróbb javulások látszanak rajta, összeszedettebb, koncentráltabb, az izomereje nő.

A kétgyerekes családnak nagy szüksége van a segítségre. Miki speciális diétája miatt egy heti ételadagja 27.000 Ft, a terápiás kezelések pedig további 84.000 Ft-ba kerülnek havonta. Mivel mind a 170 km-t örökbe fogadta már valaki, vagyis sikerült összegyűjteni a célul kitűzött 340 ezer forintot Péter már most újabb versenynevezéseken gondolkodik, hogy növelni tudja a támogatás összegét.


Tovább az archívumra