Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Illegális fegyverek

Illegális fegyverek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több ezer lőszert és 30 darab engedély nélkül tartott maroklőfegyvert és találtak a rendőrség munkatársai egy 52 éves gyöngyöshalászi férfi házában csütörtökön. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda büntetőeljárást folytat H. Istvánnal szemben lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottat a házkutatást követően őrizetbe vették, és igazságügyi fegyverszakértő bevonásával folyik a nyomozás. A férfi testvére nyilatkozott televíziónknak.

Maroklőfegyverek és töltények, zacskókban és zoknikban – ezek a Készenléti Rendőrség felvételei, melyen épp a fegyvereket pakolják ki a rendőrök– ezeket a tegnapi napon találták egy gyöngyöshalászi férfi családi otthonában. Az 52 éves H. Istvánt a házkutatást követően őrizetbe is vették.
Testvére arcát és nevét nem vállalva elmondta: gyűjtő volt István és engedéllyel is rendelkezett.

– A testvérem gyűjtő volt, tehát gyűjtötte ezeket a dolgokat, semmiképpen nem akarta használni, volt közötte hatástalanított fegyver, meg sajnos a butaságából volt közötte olyan is, ami éles volt. Egyébként volt engedélye, engedéllyel rendelkezik, vadász – mondta.

A férfivel szemben büntetőeljárást indítottak, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás igazságügyi fegyverszakértő bevonásával folyik.


Tovább az archívumra