Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új férőhelyek

Új férőhelyek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyolc kennellel bővül a gyepmesteri telep kapacitása. Az önkormányzati támogatásból megvalósuló fejlesztések mellett kutyaiskolát is létrehoznak a területen és megújul a telepen lévő épület is, ahol állatorvosi kezelő helyiség és kutyakozmetika is helyet kap majd. Tudtuk meg Bozsik Andrástól a gyepmesteri telep vezetőjétől.

Hamarosan további tizenhat kutyát tud majd befogadni a gyepmesteri telep, hiszen két millió forintos önkormányzati támogatással új férőhelyeket alakítanak ki. Ez a terület ad majd helyet a hamarosan megnyíló menhelynek is. Az ősz folyamán elindul az a kutyaiskola is, amire már rég óta nagy az igény a városban- mondta el Bozsik András gyepmester.

– Kialakítunk még itt ennek a kennel sornak a folytatásaképpen egy nyolc kenneles kennel sort és még itt ezen a területen, itt tőlünk balra található területen egy kutyaiskolát fogunk kialakítani. A munkálatokat már elkezdtük, de embert próbáló, ezt szeretnénk még ebben az évben ősz, ősz végére teljesen kivitelezni – mondta el Bozsik András gyepmester.

A támogatásból megújul a gyepmesteri telep irodájának is helyet adó épület, itt egy állatorvosi kezelőhelyiséget és kutyakozmetikát is kialakítanak. Ez utóbbinak a bevételét teljes egészében a kutyák elhelyezésére és a jobb tartási körülményekre fordítják majd.

– Az egyik kolléganőnk elkezdte a kutyakozmetikusi tanfolyamot, amire már most nagyon nagy érdeklődés bizonyul. Hordják is hozzá a kutyákat, illetve megkeresik mindig, hogy meg tudná-e kozmetikázni a kutyájukat. Ennek a bevételét is teljesen visszafordítjuk, tehát nem azt mondjuk az embereknek, hogy ennyibe kerül, hanem adományként kezeljük ezeket az összegeket – tette hozzá Bozsik András.

A gyepmesteri telep mellett hamarosan beindul a kutyamenhely is, ami már jóval szabadabb életet jelent a négylábúak számára, hiszen az önkéntesek onnan már ki tudják vinni őket sétálni és a kutyakiképzők felkészíthetik őket a civil életre.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság