Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új férőhelyek

Új férőhelyek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyolc kennellel bővül a gyepmesteri telep kapacitása. Az önkormányzati támogatásból megvalósuló fejlesztések mellett kutyaiskolát is létrehoznak a területen és megújul a telepen lévő épület is, ahol állatorvosi kezelő helyiség és kutyakozmetika is helyet kap majd. Tudtuk meg Bozsik Andrástól a gyepmesteri telep vezetőjétől.

Hamarosan további tizenhat kutyát tud majd befogadni a gyepmesteri telep, hiszen két millió forintos önkormányzati támogatással új férőhelyeket alakítanak ki. Ez a terület ad majd helyet a hamarosan megnyíló menhelynek is. Az ősz folyamán elindul az a kutyaiskola is, amire már rég óta nagy az igény a városban- mondta el Bozsik András gyepmester.

– Kialakítunk még itt ennek a kennel sornak a folytatásaképpen egy nyolc kenneles kennel sort és még itt ezen a területen, itt tőlünk balra található területen egy kutyaiskolát fogunk kialakítani. A munkálatokat már elkezdtük, de embert próbáló, ezt szeretnénk még ebben az évben ősz, ősz végére teljesen kivitelezni – mondta el Bozsik András gyepmester.

A támogatásból megújul a gyepmesteri telep irodájának is helyet adó épület, itt egy állatorvosi kezelőhelyiséget és kutyakozmetikát is kialakítanak. Ez utóbbinak a bevételét teljes egészében a kutyák elhelyezésére és a jobb tartási körülményekre fordítják majd.

– Az egyik kolléganőnk elkezdte a kutyakozmetikusi tanfolyamot, amire már most nagyon nagy érdeklődés bizonyul. Hordják is hozzá a kutyákat, illetve megkeresik mindig, hogy meg tudná-e kozmetikázni a kutyájukat. Ennek a bevételét is teljesen visszafordítjuk, tehát nem azt mondjuk az embereknek, hogy ennyibe kerül, hanem adományként kezeljük ezeket az összegeket – tette hozzá Bozsik András.

A gyepmesteri telep mellett hamarosan beindul a kutyamenhely is, ami már jóval szabadabb életet jelent a négylábúak számára, hiszen az önkéntesek onnan már ki tudják vinni őket sétálni és a kutyakiképzők felkészíthetik őket a civil életre.


Tovább az archívumra