Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csak engedéllyel parkolhatnak a toronyháznál

Csak engedéllyel parkolhatnak a toronyháznál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már csak néhány hétig hagyhatják autójukat büntetlenül a toronyház melletti nagy parkolóban azok, akik nem a 20 emeletes, vagy a mellette lévő 4 emeletes társasház lakói. Az itt élőknek rendszeresen bosszúságot okozott, hogy a Budapestre ingázók autói miatt este, munka után nem találtak szabad helyet a lakásuk előtt. Az önkormányzat ezt a helyzetet oldotta most meg.

Parkoló, kizárólag engedéllyel rendelkező járművek részére. A tábla már kikerült és a parkolásra jogosító kártyák kiosztását is elkezdték már a Toronyházban. A saját parkolóhelyek kialakítása már régóta téma volt az önkormányzati képviselő-testületi üléseken.

– Erre azért volt szükség, mert a Toronyház mellett a helyközi buszjárat megállója található és nagyon sokan úgynevezett P+R parkolónak használták ezt a parkolót reggel, este, akár több napig. Sőt, volt olyan is, hogy több hétig itt parkoltatták a gépjárműveket. Ez által, akik itt élnek, nem tudtak hova parkolni – mondta dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A lakók nagyon örülnek neki, hogy végre megoldódott az évek óta fennálló probléma.

– Helyben a lakóhelyünk közelében tudunk parkolni és nem kell csomagokkal, reklámszatyrokkal, különböző dolgokkal kilométereket gyalogolnunk – részletezte Pap Róbert, a társasház közös képviselője.

Akik a jövőben jogosulatlanul használják a lakók számára fenntartott parkolókat, egy pár hét türelmi idő után már szankciókra is számíthatnak.

– Ha mindenkinél ott lesz a kártya, akkor 1-2 hét türelmi idő van arra, hogy a közterület-felügyelők jó szándékú figyelmeztetést fognak elhelyezni a szélvédőkön azok részére, akiknek nincs ilyen engedélyük, tehát kártyájuk. Ez nem jár pénzbeli büntetéssel, mindössze figyelmeztetés, hogy ne itt parkoljanak. Az 1-2 hét elteltével viszont már amennyiben továbbra is olyan gépjárművek fognak itt parkolni, akiknek nincs engedélyük, ők bírságra számíthatnak.

Parkolási engedélyt a Toronyházban és a mellette lévő 4 emeletesben élők fognak kapni, nyilvántartás alapján. A kártyát nem lehet átadni másnak és amennyiben valaki elköltözik, a lakással együtt az engedély tulajdonjoga is átszáll az új lakóra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság