Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csak engedéllyel parkolhatnak a toronyháznál

Csak engedéllyel parkolhatnak a toronyháznál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már csak néhány hétig hagyhatják autójukat büntetlenül a toronyház melletti nagy parkolóban azok, akik nem a 20 emeletes, vagy a mellette lévő 4 emeletes társasház lakói. Az itt élőknek rendszeresen bosszúságot okozott, hogy a Budapestre ingázók autói miatt este, munka után nem találtak szabad helyet a lakásuk előtt. Az önkormányzat ezt a helyzetet oldotta most meg.

Parkoló, kizárólag engedéllyel rendelkező járművek részére. A tábla már kikerült és a parkolásra jogosító kártyák kiosztását is elkezdték már a Toronyházban. A saját parkolóhelyek kialakítása már régóta téma volt az önkormányzati képviselő-testületi üléseken.

– Erre azért volt szükség, mert a Toronyház mellett a helyközi buszjárat megállója található és nagyon sokan úgynevezett P+R parkolónak használták ezt a parkolót reggel, este, akár több napig. Sőt, volt olyan is, hogy több hétig itt parkoltatták a gépjárműveket. Ez által, akik itt élnek, nem tudtak hova parkolni – mondta dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő.

A lakók nagyon örülnek neki, hogy végre megoldódott az évek óta fennálló probléma.

– Helyben a lakóhelyünk közelében tudunk parkolni és nem kell csomagokkal, reklámszatyrokkal, különböző dolgokkal kilométereket gyalogolnunk – részletezte Pap Róbert, a társasház közös képviselője.

Akik a jövőben jogosulatlanul használják a lakók számára fenntartott parkolókat, egy pár hét türelmi idő után már szankciókra is számíthatnak.

– Ha mindenkinél ott lesz a kártya, akkor 1-2 hét türelmi idő van arra, hogy a közterület-felügyelők jó szándékú figyelmeztetést fognak elhelyezni a szélvédőkön azok részére, akiknek nincs ilyen engedélyük, tehát kártyájuk. Ez nem jár pénzbeli büntetéssel, mindössze figyelmeztetés, hogy ne itt parkoljanak. Az 1-2 hét elteltével viszont már amennyiben továbbra is olyan gépjárművek fognak itt parkolni, akiknek nincs engedélyük, ők bírságra számíthatnak.

Parkolási engedélyt a Toronyházban és a mellette lévő 4 emeletesben élők fognak kapni, nyilvántartás alapján. A kártyát nem lehet átadni másnak és amennyiben valaki elköltözik, a lakással együtt az engedély tulajdonjoga is átszáll az új lakóra.


Tovább az archívumra