Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útfelújítási program

Útfelújítási program

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Legkésőbb őszre ígérik a 3-as út befejezését a szakemberek. Az országos közúthálózaton a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó, a közlekedésbiztonságot, és térségi elérhetőséget javító program égisze alatt összesen 69 milliárd forintos hazai forrásból, országszerte 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg. A program keretében megyénkben 3,3 milliárd forintnyi útfejlesztést végeznek el idén októberig.

A komplex útfelújítási program keretein belül Heves megyében több mint 33 km hosszan, közel 3 és fél milliárd forintból újulnak meg útszakaszok. A 3-as út Budapest-Gyöngyös között, a 21-es út Hatvan-Somoskőújfalu között, valamint a 24-es út Gyöngyös-Parád-Eger közti szakaszain is munkálatok folynak.

– Gyöngyös Várost elsősorban érintő szakaszon, tehát ez a 2*2 sávos volt autóúti szakaszon jelen pillanatban befejező munkálatok folynak. Van még benne marás és aszfaltozás is. Forgalomtechnikailag még a passzív biztonsági eszközöknek az elhelyezése van még, meg a padka- és árokrendezési munkák vannak még – részletezte Rapcsák Róbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

Jelenleg ezek az útszakaszok még munkaterületnek minősülnek, ezért is maradnak kint a munkálatok végéig a sebességkorlátozó táblák. A passzív biztonságtechnikai eszközök, a korlátok, a padkák elhelyezésén, illetve a burkolati jelek felfestésén a kivitelező folyamatosan dolgozik.

A projekt befejezésén végső határideje 2016. október 15., de ha határidő előtt elkészül egy útszakasz, akkor természetesen hamarabb átadják az autósoknak, sebességkorlátozás nélkül – tette hozzá Rapcsák Róbert.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság