Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Negyven milliárdos forrás

Negyven milliárdos forrás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Negyven milliárd forintos támogatást biztosít a kormány a borágazat számára, amelynek pályázatait szeptember 12-ig lehet benyújtani – mondta el Fórum című műsorunkban Nyilas János, a Mátrai Hegyközségi tanács elnöke. A támogatást létesítményfejlesztésre, gépesítésre és technológiai beruházásokra használhatják fel a borászatok.

Uniós forrásból 40 milliárd forintos támogatást nyújt a kormány borászatok fejlesztésére, vagyis az 50 százalékos önerővel együtt összesen 80 milliárd forintnyi fejlesztést hajthat végre az ágazat- mondta el a Fórumban Nyilas János.

– Épületekre, feldolgozóra, tárolótérre és minden olyan gépre, amivel korszerűbben szebb terméket lehet előállítani. A pályázatkiírás megtörtént, szeptember 12-től lehet beadni a pályázatokot, az elbírálás november 8-án lesz az első és természetesen ez folyamatosan megy. Gyakorlatilag jövő évben jelentős fejlesztéseket hajthatnak végre a borászatok – fogalmazott az elnök.

A pályázatokra nagy az érdeklődés a mátrai borászok között is, hiszen a támogatás segítségével jelentősen emelkedhet a termelés színvonala, ami a későbbiekben nagyobb árbevételt eredményezhet – tette hozzá Nyilas János.

Nyilas János abban bízik, hogy sok borász él majd a lehetőséggel. A pályázatok benyújtásához pedig igény esetén segítséget is nyújt a borászatoknak a Mátrai Hegyközségi Tanács is.


Tovább az archívumra