Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Itt a tanszervásár

Itt a tanszervásár

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Legalább 15 ezer forintba, de ettől jóval többe is, akár 30 ezer forintba is kerülhet az iskolakezdés a családoknak. A legtöbben már augusztus elején elkezdték a szükséges eszközök beszerzését. Az árak idén is nagyon széles skálán mozognak, a legdrágább tétel ezúttal is az iskolatáska, amit 7000 forinttól egészen 30 ezer forintig vásárolhatnak meg. A nagy áruházakban a legkeresettebb termékek az idei évben is a füzetek.

Közel 3 hét van még iskolakezdésig, de sokan már beszerezték az tanszereket, mások pedig az utolsó pillanatra hagyják.
Füzetmatrica 75 forintért és 269 forintért, sima vonalas füzet 35 forintért és mintás 149-ért – széles a választék és az árkülönbség is ebben az áruházban az iskolai tanszereket illetően.

Nézzük mennyibe is kerül egy másodikos gyermek tanszercsomagja. Ha mindenből középkategóriát választunk: tolltartót 1000 forintért, iskolatáskát 7000-ért, füzetek darabját 35 forintért, akár tisztasági csomagot is, ollót, ragasztót és ceruzákat, akkor is minimum 15 ezer forintba kerülhet az iskolakezdés.
Ellátogattunk egy papír-írószerboltba is, ahol a tulajdonostól megtudhattuk, hogy náluk a nagy vásárlási láz még nemrég kezdődött el.

– Egy hete kezdődött el a tanszervásár úgymond nálunk, azóta jönnek jobban. A nyár az nagyon pangós volt ilyen szempontból. Én úgy gondolom, hogy a minőséget és az árat együtt figyelik az emberek, viszont a táskáknál úgy látom, hogy inkább a minőséget, ami tartós, azt keresik jobban – sorolta Márkus Balázs.

A fogyasztóvédelem szakemberei szerint nem mindegy, honnan szerezzük be a szükséges tanszereket, mert bár az írószerboltban kapható termékek valamivel drágábbak, ennek ellenére a tapasztalatok szerint minőségibb választásnak bizonyulhatnak.


Tovább az archívumra