Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai ízek

Mátrai ízek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tüzes hús, krumpli tócsni, Gundel palacsinta. Magyar ételeket, mátrai ízeket főztek ma az Eszterházy Károly Egyetem gasztronómiai nyári egyetemének kurzusán részt vevő kínai hallgatók, Gyöngyösön.

A tüzes hús már elkészült, már csak köret kell, közben főzik a diós tölteléket és sütik a palacsintát is a gyöngyösi Ízek Tanodájában a kínai diákok. A 3 hetes kurzus része, a helyi ízekkel való ismerkedés, és magyaros ételkészítés.

A menüt Nagy Zoltán mesterszakács állította össze a tanulóknak, akik a receptet angolul és természetesen kínaiul is megkapták.

A szakember azt mondja, a főzés során, jól körvonalazódott a kínai főzési habitus, mivel ők a gyors, pirított ételek készítéséhez és nem a lassú főzéshez szoktak.

De a diákok ezzel együttvéve is nagyon élvezték a főzőkurzus.

Már csak a tálalás és a kóstolás maradt hátra, holnap pedig a kurzust záró vizsga, ahol számot kell adniuk a magyar gasztronómiáról elsajátított ismereteikről.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság