Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mátrai ízek

Mátrai ízek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tüzes hús, krumpli tócsni, Gundel palacsinta. Magyar ételeket, mátrai ízeket főztek ma az Eszterházy Károly Egyetem gasztronómiai nyári egyetemének kurzusán részt vevő kínai hallgatók, Gyöngyösön.

A tüzes hús már elkészült, már csak köret kell, közben főzik a diós tölteléket és sütik a palacsintát is a gyöngyösi Ízek Tanodájában a kínai diákok. A 3 hetes kurzus része, a helyi ízekkel való ismerkedés, és magyaros ételkészítés.

A menüt Nagy Zoltán mesterszakács állította össze a tanulóknak, akik a receptet angolul és természetesen kínaiul is megkapták.

A szakember azt mondja, a főzés során, jól körvonalazódott a kínai főzési habitus, mivel ők a gyors, pirított ételek készítéséhez és nem a lassú főzéshez szoktak.

De a diákok ezzel együttvéve is nagyon élvezték a főzőkurzus.

Már csak a tálalás és a kóstolás maradt hátra, holnap pedig a kurzust záró vizsga, ahol számot kell adniuk a magyar gasztronómiáról elsajátított ismereteikről.


Tovább az archívumra