Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sokakat megvisel az időváltozás

Sokakat megvisel az időváltozás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tegnapi 30 fokot és párás levegőt, 17 fok és eső váltotta ma reggel, ennek hatására pedig sokan levertnek és kedvetlennek érezhetik magukat. Vérnyomás-ingadozás, fejfájás, szédülés, rossz közérzet – a szélsőséges időjárás, és a hőmérséklet-csökkenés eredménye, ezekkel a tünetekkel fordulnak leginkább orvoshoz az emberek. A szakember szerint fontos, hogy ilyenkor körültekintőbben vezessünk, migrén esetén pedig vegyük be a megfelelő gyógyszert, illetve érdemes többször felkeresni a háziorvost, főleg az idősebbeknek.

Esernyő, vékony kabát, hosszú nadrág, réteges öltözködés – a legtöbb ember így indult ma útnak Gyöngyösön. A tegnapi meleg, ugyanakkor párás időt követően, ma csaknem 13 fokkal hűlt le a levegő. Esős, borongós idővel indult a nap.
A szélsőséges időjárás hatására többen látogatnak el a háziorvoshoz.

– Tegnap a nagyon fullasztó melegben légzőszervi panaszokkal, asztmások, időskori légzőszervi problémákkal küszködőkkel volt esetleg gondunk, a nagy lehűlt levegő, a hidegfront viszont a görcsös panaszokat erősíti fel, tehát akinek vese, epeköve van, azok ilyenkor gyakrabban jönnek, a migrénesek azok úgymond ilyenkor természetesen – sorolta dr. Nagy Éva háziorvos, hozzátéve: nem ritka, hogy ilyenkor fel-és megfázással is jelentkeznek.

– A nagy meleg nappal, estére viszont relatíve hűvös van, és mikor most voltak ezek a csillaghullásos beharangozott esték, akkor elég sokan, akik éjszaka kint voltak, utána felfázásról, megfázásról panaszt tettek – jegyezte meg.

Jó hír azonban, hogy holnap délutántól már eltehetjük az esernyőt. Kezdetben még elszórtan kialakulhat eső, zápor, majd napközben mindenhol megszűnik a csapadék, és egyre többfelé kisüt a nap. Délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő, a hét többi napján pedig akár 30 fok is várható.


Tovább az archívumra