Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megszépül a városom

Megszépül a városom

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Akár Gyöngyös egy parkja is megújulhat jövőre a Megszépül A Városom program keretében, amelyet 2013-ban építkezésben jártas cégek indítottak el. A program célja, hogy a legtöbb szavazatot begyűjtő város segítséget kapjon, hogy fitnesz eszközök, padok, szemetesek vagy kerítések létesüljenek. A szavazást egyelőre városunk vezeti, voksolni 2017 januárjáig lehet.

Kevés lámpaoszlop, és játszóeszköz, egyenetlen út, összetört padok, szemét. A kisposta mögötti park hiányosságait mutatja dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő. Szerinte szinte minden parkra ráférne a felújítás, ehhez pedig most segítséget is kaphat a város egy 2014-ben elindult program keretében. A Megszépül a város pályázatát a képviselő karolta fel, és arra buzdítja a lakosokat, hogy naponta voksoljanak Gyöngyösre.

– A város bármely pontján tudunk olyan parkot mondani a csoporttagok és én is, ahol nagy szükség lenne arra, hogy kétmillió forint értékű felújítás történjen, mi most a hozzám legközelebb eső Kisposta mögötti parkban vagyunk, de ugyanígy szükség lenne a dombon, a buszmegállónál, vagy Füreden, tehát mindenhol tudunk olyan parkot mutatni, ahol ráférne – sorolta.

Veszprém, Esztergom, és Budapest 17. kerülete után most akár Gyöngyös is sorra kerülhet, ehhez azonban voksokra van szükség. A városlakóknak köszönhetően, jelenleg Gyöngyös az első helyen áll.

– Amikor megvan, hogy melyik város, település nyert, akkor elkezdünk az önkormányzattal szorosan együttműködni, hogy milyen olyan területek vannak a kerületben, a városban, amit fel lehetne újítani, és sokszor a helyi lakóközösséggel még ezt is megszavaztatjuk, hogy az A, vagy a B területen történjenek meg a munkálatok és milyen típusú – mondta el a részleteket Szabácsik Gergely, a Megszépül A Városom program szóvivője.

Szavazni minden nap lehet, egészen januárig, majd, ha sikerül az összefogás és Gyöngyös nyer, a testület dönti el, hogy városunk mely pontján történjenek munkálatok a programnak köszönhetően.


Tovább az archívumra