Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kettős cél az íjászversenyen

Kettős cél az íjászversenyen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jótékonysági íjászversenyt szervezett a Jobbik ifjúsági tagozatának nemzetpolitikai kabinetje Beke András és Szőcs Zoltán családjának megsegítésére. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két kézdivásárhelyi tagját még decemberben tartóztatták le a román hatóságok közösség elleni merényletkísérlet gyanújával, valamit robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésével.

Országos hagyományőrző íjászversenyként hirdette meg a Jobbik ifjúsági tagozata azt a rendezvényt, amelynek bevételét a terrorizmus vádjával letartóztatott Beke István és Szőcs Zoltán családjának ajánlanak fel. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom két kézdivásárhelyi tagjának pere szeptemberben kezdődik.

– Tudjuk róluk, hogy decemberben Kézdivásárhelyen koholt vádak alapján bebörtönözték őket, jelenleg házi őrizetben van, szeptemberben fognak elkezdődni azok a törvényszéki tárgyalások, amelynek keretében meglátjuk, hogy mivel is vádolják őket konkrétan, hiszen eddig ezt nem tudni – fogalmazott Bús Árpád Zsolt önkormányzati képviselő.

Az íjászverseny másik célja az volt, hogy a szervezők felhívják a figyelmet erre a történelmi hagyományokkal is rendelkező sportágra, ahol ez alkalommal 10 célt kellett eltalálni a résztvevőknek.

A szervezők közepes nehézségűnek értékelték a versenyt, ahol tizenöt méterről kellett eltalálni a célokat. Mint mondják ez az a távolság, amit egy év után minden íjásznak illene meglőnie, ennek ellenére nem csak rutinos versenyzők álltak a céltáblák elé.

Az országosként meghirdetett íjászversenynek a jövőben is lehet folytatása. Az első alkalomnak helyet adó Gyöngyöst azért választották a szervezők, mert városunk partnerkapcsolatban áll Kézdivásárhellyel.


Tovább az archívumra