Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kettős cél az íjászversenyen

Kettős cél az íjászversenyen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Jótékonysági íjászversenyt szervezett a Jobbik ifjúsági tagozatának nemzetpolitikai kabinetje Beke András és Szőcs Zoltán családjának megsegítésére. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két kézdivásárhelyi tagját még decemberben tartóztatták le a román hatóságok közösség elleni merényletkísérlet gyanújával, valamit robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésével.

Országos hagyományőrző íjászversenyként hirdette meg a Jobbik ifjúsági tagozata azt a rendezvényt, amelynek bevételét a terrorizmus vádjával letartóztatott Beke István és Szőcs Zoltán családjának ajánlanak fel. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom két kézdivásárhelyi tagjának pere szeptemberben kezdődik.

– Tudjuk róluk, hogy decemberben Kézdivásárhelyen koholt vádak alapján bebörtönözték őket, jelenleg házi őrizetben van, szeptemberben fognak elkezdődni azok a törvényszéki tárgyalások, amelynek keretében meglátjuk, hogy mivel is vádolják őket konkrétan, hiszen eddig ezt nem tudni – fogalmazott Bús Árpád Zsolt önkormányzati képviselő.

Az íjászverseny másik célja az volt, hogy a szervezők felhívják a figyelmet erre a történelmi hagyományokkal is rendelkező sportágra, ahol ez alkalommal 10 célt kellett eltalálni a résztvevőknek.

A szervezők közepes nehézségűnek értékelték a versenyt, ahol tizenöt méterről kellett eltalálni a célokat. Mint mondják ez az a távolság, amit egy év után minden íjásznak illene meglőnie, ennek ellenére nem csak rutinos versenyzők álltak a céltáblák elé.

Az országosként meghirdetett íjászversenynek a jövőben is lehet folytatása. Az első alkalomnak helyet adó Gyöngyöst azért választották a szervezők, mert városunk partnerkapcsolatban áll Kézdivásárhellyel.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság