Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jól alakul a szezon

Jól alakul a szezon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az országos tendenciával megegyezően a Mátra térségében is jól alakul a turisztikai szezon. A szállodai szobák kihasználtsága tavalyi évhez képest az egész régióban emelkedett. A külföldi és magyar vendégek száma is nőtt, ami szakemberek szerint részben az Európa több pontján zajló terrorcselekményeknek és az erősödő hazai gazdaságnak köszönhető.

Országosan 6,8 százalékkal nőtt vendégforgalom a turizmusban az első fél év során, és jól teljesít az Észak-magyarországi régió is. Térségünkben 4 és fél százalékos növekedés figyelhető meg – tudtuk meg Dinya Anikótól, az észak magyarországi éttermek és szállodák szövetségének régióvezetőjétől.

– Az országos szinthez képest mi nagyon jól teljesítünk. Országosan is jól teljesít a turizmus, de a két húzó régió után, Budapest és Balaton után mi vagyunk a harmadik helyen és ez nagyon szép teljesítmény – jegyezte meg.

Nem csak a szobafoglalások és a szállodák kihasználtsága emelkedik, hanem ezzel együtt nagyobb nyereséget is termelnek a vendéglátóhelyek. Ez a tendencia a szakember szerint már hosszabb ideje megfigyelhető.

– Ez nem csak az első félévre vonatkozik, hanem már az elmúlt két évben is megfigyelhető a fellendülés – fűzte hozzá.

– A múlt évben 75 százalékos volt az átlagkihasználásunk, ezen belül a nyár körülbelül nyolcvan-nyolcvankét százalék, az idén a hetvenötről el fogunk mozdulni, hetvenöt és nyolcvan között lesz az átlagos éves – erről már Hoffmann József, a Hotel Ózon Kft. tulajdonosa beszélt.

Hoffmann József szerint azért is emelkedik a vendégéjszakák száma, mert az európai terrorcselekmények miatt többen belföldön töltik szabadságukat, valamint érezhetően emelkedik a hazai életszínvonal is. A szakemberek szerint a turizmus teljesítménye már elérte, sőt meg is haladta a 2008-as válság előtti szintet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság